Problema Spitalului Vechi și a Pavilionului Oncologie puse pe tapet la discuțiile cu Sevil Shhaideh

Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a vizitat județul Neamț, marți, 28 februarie, la invitația președintelui Consiliului Județean (CJ), Ionel Arsene.

Partea cea mai importantă a discuțiilor a vizat Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț, atenția fiind concentrată pe Spitalul Vechi și pe Pavilionul Oncologie, clădiri cu risc seismic major, în legătură cu care ar trebui să se decidă, în cel mai scurt timp, dacă sunt demolate sau consolidate.

“După conferința de presă o să mergem la Spitalul Județean, pentru a vedea în teren clădirea vechiului spital, pentru că suntem într-o analiză cu cei de la situații de urgență. Avem un risc seismic mare la această clădire. Trebuie să vedem ce soluții găsim, de consolidare sau de a construi un corp nou la Spitalul Județean”, a precizat Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

„Să depunem toată documentația asupra celor două clădiri, vom analiza și dacă se impune demolarea lor vom proceda la acest lucru. În paralel, rugămintea mea este să pregătiți și partea de extindere, pentru că dacă vom ajunge la concluzia că merită să le consolidăm, obligatoriu trebuie să avem o relocare a pacienților și a personalului. Asta mă interesează. Să văd expertizele și se va lua o hotărâre”, a declarat Sevil Shhaideh.

Oficialul guvernamental s-a întâlnit și cu primarii din județ, aceștia având posibilitatea să își spună păsurile, mai ales că au în derulare proiecte de dezvoltare, care includ rețele de canalizare și apă, școli, grădinițe și creșe. (G.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *