Protestul pentru susținerea primarului de Agapia în trei variante, plus Facebook. Galerie foto

a.Variantă de reporter atent doar la ce vede

Duminică, 12 februarie, câteva zeci de cetățeni din Agapia, la concurență cu slujba de duminică, s-au adunat în fața sediului Primăriei Agapia pentru a-și susține primarul.

Dacă la ora 8.30, în fața primăriei, erau doar trei protestatari cu o singură pancartă, în câteva zeci de minute s-au adunat aproximativ 80 de persoane. La ora scrierii articolului se aștepta ca numărul protestatarilor să ajungă la 100 de persoane, o dată cu terminarea slujbei de la biserică.

„Am venit, azi, aici ca să susțin omul Neculai Nastasă, primarul Nastasă, nu culoarea lui politică sau partidul din care face parte. Ceea ce s-a decis de judecătorii de la ÎCCJ este o nedreptate, a fost un abuz. S-a gândit cineva că, poate domnul primar nu a citit corect normativele legii, atunci când a semnat documentul care îl incriminează? A fost o eroare, nu o intenție a dânsului. Ca să ajungi să dai afară un primar pentru o simplă semnătură mi se pare strigător la cer. Acest primar a făcut pentru comună în patru ani, cât nu au făcut alții în 22 de ani. Este ceva anormal și exagerat. S-au realizat multe în toate satele comunei”, ne spune Dan Irimiea, 45 de ani, agent de pază.

„Am venit să susținem primarul nostru. Ne nemulțumește nedreptatea și hoția care există de atâția ani de zile, din comuna noastră. Au fost ani de zile când în comuna noastră nu s-a făcut absolut nimic. De când îl avem primar pe domnul Nastasă s-au făcut multe. Pentru o semnătură și pentru doi oameni trebuie să sufere o comună întreagă. Este nevinovat, domnul primar. Cum să se facă alegeri? Nu suntem de acord. L-am ales o dată. Ce-a făcut? Sunt alți primari care au făcut lucruri mai grave și au furat bani și sunt liberi”, ne spune revoltată o doamnă din comună.

„Suntem, aici, pentru susținerea primarului. Primarul trebuie să-și ducă până la capăt mandatul. A fost ales de popor să conducă comuna timp de patru ani de zile. Plus că a făcut multe pentru comună, așa cum nu a făcut niciun primar până acum. Toate ulițele sunt pietruite și multe asfaltate și toate sunt luminate. S-au modernizat școli și vrea să mai facă o grădiniță. Alți primari doar au promis, dar dânsul a realizat multe. Vrea să facă grădiniță la Văratec. Nu vrem alt primar”, ne spune Constantin Iliescu, în vârstă de 77 de ani.

În tot acest timp printre grupurile adunate la protest se vehicula ideea că se vor strânge liste de semnături de la cetățenii comunei, după care se va merge la Prefectură pentru a le depune, în speranța că protestul lor va convinge autoritățile să nu se facă alegeri locale pentru funcția de primar.

b.Variantă de reporter din zona PSD

La Agapia populația a demonstrat împotriva abuzurilor justiției așa cum este ea înfăptuită de reprezentanții Binomului, care vor să demonstreze cu orice chip că oamenii PSD-ului sunt sursa tuturor relelor din țară. Un om dedicat comunității și partidului său, primarul Neculai Nastasă a fost crucificat tocmai pentru că a ales calea credinței față de comună și partid. Pentru o simplă semnătură prin care o pășune aproape neproductivă a fost dată unei asociații din comună, nu unei multinaționale care să fure bunurile poporului, primarul este pus în situația de a-și pierde mandatul.

Cetățenii din comună sunt ferm hotărâți să nu cedeze, să se opună oricăror alegeri anticipate, deoarece ei sunt convinși că alt primar la fel de bun nu vor mai găsi niciodată.

Listele de semnături de susținere se vor trimite la Prefectură, cu rugămintea de a se obține o derogare de la lege în cazul comunei Agapia. Argumentele sunt multiple: au început investiții, se pierde mult pe zona turismului și ar fi păcat să se schimbe lucruri tocmai acum când PSD este la putere și toate lucrurile se puteau face în familie.

c.Varianta de reporter dedicat opoziției

Un grup de aproximativ 100 de oameni din Agapia s-au adunat duminică, 12 februarie 2017, în fața primăriei pentru a protesta împotriva unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care primarul comunei este găsit vinovat de conflict de interese. Neculai Nastasă a semnat un contract de concesiune cu o asociație de creștere a animalelor unde printre membrii fondatori se afla chiar fiul său. Contractul a fost semnat după ce, abuziv, a fost anulat un alt contract.

Cetățenii participanți la miting consideră că judecătorii au făcut un abuz și că primarul trebuie să rămână în funcție, deoarece în alte locuri din țară s-au întâmplat lucruri mult mai grave și nimeni nu ia nici o măsură.

Mitingul de susținere, spontan, are totuși câțiva organizatori și vrea să se transforme într-o mișcare care să-l mențină pe primar pe funcție prin presiuni la nivelul Prefecturii Neamț, care să ignore decizia ÎCCJ. Chiar poziția Prefecturii, care nu a avut nici un fel de reacție în acest caz pare să le dea apă la moară protestatarilor.

În contextul în care coaliția de guvernământ are deja probleme majore după încercarea de a dezincrimina abuzul în serviciu, o asemenea manifestare arată că se încearcă menținerea abuzurilor nepedepsite la nivelul administrației locale.

Este încă o dovadă că Guvernul Grideanu trebuie să plece nu există, este dovada modului în care se încearcă, sub acoperirea unor manifestații populare, ascunderea abuzurile celor din PSD.

Variantă Facebook

Vintu Crıstına PRIMARIA NOASTRA A AVUT MULTI PRIMARI TOTI AU FOST BUNI DAR CA EL NIMENI CU ASA REALIZARI SI CU ATITEA SURPRIZE BENEFICE SATELOR SI COMUNEI NOASTRE SI APOI A FOST PRIMARUL CARE INTINS PRIMUL MINA SA SALUTE CIND AI CALCAT PRAGUL PRIMARIEI NU ASTEPTAT SA I SE SPUNA SARUT MINA DOMNULE PRIMAR A PUTUT A AUTAT BATRIN SARAC BOGAT SI POATE NECUNOSCUTI

Maria Andreea Năstasă No comment …In calitate de simplu cetatean al acestei comune… Jos palaria pentru voi, cei care v ati mobilizat si ii sunteti alaturi.1,2, 10 nu conteaza cati sunteti. Implinire sufleteasca mai mare pentru noi decat faptul ca ati vazut faptele si nu aparentele… Nu exista! Sunt mandra de asta! Multa sanatate!

Vintu Crıstına SINT UNII DINTRE NOI CE NU V OM PUTEA FI PREZENTII DAR VOR FII MULTI MAI MULTI SA NE SUSTINA DOAMNE AJUTA

Maria Mariana  – Nimeni nu trebuie să vă ea , ce este al vostru ! Fiți uniți și apărați-vă primarul ! Doamne ajută !

Apostol Violeta Bravo lor! isi sustin din nou alesul, ca si in ziua alegerii sale! Pacat ca in comuna Baltatesti nu se mai poate face nimic!

Vintu Crıstına PRIMARIA NOASTRA A AVUT MULTI PRIMARI TOTI AU FOST BUNI DAR CA EL NIMENI CU ASA REALIZARI SI CU ATITEA SURPRIZE BENEFICE SATELOR SI COMUNEI NOASTRE SI APOI A FOST PRIMARUL CARE INTINS PRIMUL MINA SA SALUTE CIND AI CALCAT PRAGUL PRIMARIEI NU ASTEPTAT SA I SE SPUNA SARUT MINA DOMNULE PRIMAR A PUTUT A AUTAT BATRIN SARAC BOGAT SI POATE NECUNOSCUTI

Concluzie: La Agapia se protestează împotriva unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Primarul a fost găsit vinovat. Asta nu-i scade cu nimic meritele, dacă le are, pentru ce a făcut pentru comună. Ca un membru marcant al unui partid acuzat că susține abuzurile, probabil ar fi trebuit să vină în fața oamneilor să le spună că legea este suverană în România. Că el va ataca decizia la CEDO și se va înderpta împotriva vinovaților.

(V.B.)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.