Alianța PSD-ALDE are probleme: PMP promite că respectă înțelegerea!

Un comunicat, plin de învățăminte și subtilități, a ajuns în redacțiile presei nemțene, trimis de Partidul Mișcarea Populară Neamț. Din el, se pot extrage multe lucruri inedite pentru viitorul scenei politice locale.

În primul rând, se poate afla că PMP este partid serios și-și respectă înțelegerile. Asta după ce, o bună perioadă, a negociat cu toată lumea, de la PNL până la PSD, via ALDE. Pe baza acestor informații, asigurarea din comunicat, cum că-și respectă înțelegerile făcute, trebuie luată ca un averisment serios pentru actualii parteneri. Mai ales că se dă și un termen: finalizarea alegerilor interne, adică vreo 2 luni. Până la urmă, un termen generos pentru o alianță în care avem un partid de stânga, unul de dreapta și unul al lui Tăriceanu.

Din același comunicat, se poate afla că PMP are președinte la Piatra Neamț, Cristian Sauciuc, ales statutar sau la o cafea, nu mai are importanță. Important este că are și că a generat o ședință. La ședință, a participat și interimarul de filială, Corneliu Bichineț, care, dacă ne ghidăm după comunicat, a avut o misiune foarte dificilă. Cităm: ”Care a cerut (cui a cerut?) în mod explicit să comunice celor trei consilieri locali, care în ultima perioadă nu au reușit să se coordoneze (adică au negociat fiecare cu cine a vrut și a votat fiecare cum a vrut!), că până la finalizarea alegerilor interne ale Partidului Mișcarea Populară Neamț, nu se modifică majoritatea creată, Partidul Mișcarea Populară Neamț fiind un partid serios, care respectă înțelegerile făcute”.

Mai departe, comunicatul arată că PMP nu înseamnă doar Piatra Neamț. Vasluianul Bichineț și cei trei consilieri locali de Piatra Neamț s-au dus până la Zănești, pentru o întâlnire cu membrii organizației locale. Nevoia de precizie din comunicat, care lipsește altor partide de cele mai multe ori, a făcut să apară o paranteză lămuritoare: membrii respectivi sunt foști UNPR-iști, ajunși la PMP pe bază de fuziune încă neterminată. Acest lucru nu a împiedicat, ne spune același comunicat, o vie dezbatere a problemelor acute la nivel județean și național.

Finalul comunicatului arată, așa cum este și normal, cu ce au rămas, la rubrica de fixare a cunoștințelor, participanții la acțiune: ”Cu siguranță, la finele zilei, toți consilierii PMP, atât județeni cât și locali, dar nu în ultimul rând membrii Partidului Mișcarea Populară, au înțeles care este traiectoria partidului în perioada imediat următoare”.

În acest moment, Traian Băsescu poate fi liniștit: partidul, la Piatra Neamț și Zănești, este pe mâini bune, care știu exact ce au de făcut. Nu trădează până la alegerile interne, consilierii se vor coordona la votul în Consiliul Local, iar dacă nu se vor coordona, rămâne ca până acum.

Pentru conformitate, iată și textul comunicatului. Sublinierile ne aparțin.

«COMUNICAT

Vineri, 10 Martie 2017, Consiliul Executiv Local al PMP Piatra Neamt s-a reunit la convocarea presedintelui PMP Piatra Neamț, Cristian Sauciuc, la sediul partidului, începând cu ora 15.00, având următoarea ordine de zi :

  1. Stabilirea comisiei de organizare și desfășurare a alegerilor la Consiliu Executiv Local al PMP, formată din: președinte, secretar și trei membri.
  2. Împărțirea secțiilor de votare pe vicepreședinți, pentru a lucra Birourile Executive.
  3. Diverse.

La ședință a participat și domnul președinte interimar Corneliu Bichinet, care a cerut în mod explicit să comunice celor trei consilieri locali, care în ultima perioadă nu au reușit să se coordoneze, ca până la finalizarea alegerilor interne ale Partidului Miscarea Populara Neamț, nu se modifică majoritatea creată, Partidul Mișcarea Populară Neamț fiind un partid serios, care respecta ințelegerile făcute

Tot ieri, deputatul Corneliu Bichineț împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu și consilierii locali ai Municipiului Piatra Neamt, Cristian Sauciuc și Marius Ghinet s-au deplasat la Zănești unde s-au întâlnit cu membrii organizatiei PMP (foști membri ai UNPR) și au dezbătut situația politică actuală în județ și la nivel național.

Cu siguranță, la finele zilei toți consilierii PMP, atat județeni cât și locali, dar nu în ultimul rând membrii Partidului Mișcarea Populară, au înțeles care este traiectoria partidului în perioada imediat următoare.

Biroul comunicare PMP Neamț»

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *