Constantin ”Țâcă” Cojocaru s-a întors la Teatrul Tineretului

pietricica turism
foto: Mihaela JIPA

Constantin Cojocaru (Țâcă), un actor de-o mare dimensiune artistică, a revenit pe scena Teatrului Tineretului, unde a debutat în 1965. El a jucat, alături de Mircea Postelnicu, în a patra reprezentație a spectacolului ”Un stejar”, în regia lui Bobi Pricop.

”Am simțit o adâncă tulburare. Ceea ce se întâmplă în acest spectacol este de-a dreptul tulburător. M-am simțit extaordinar de bine încercând să mă scufund în stările și probleme pe care mi le propunea Mircea. Nu se poate repeta genul acesta de trăire, pentru că, o dată trecând prin ea, nu o mai poți repeta. E chestia aia, cu apa râului care nu trece de două ori”, a declarat îndrăgitul actor.

Constantin Cojocaru a ajuns la TT în urmă cu cinci decenii, la solicitarea celebrului director Ion Coman, și a jucat la Piatra Neamț până în anul 1975, când a plecat la Teatrul Giulești, actualul Odeon. Cel mai bun prieten al său a fost regretatul actor Corneliu-Dan Borcia, fostul director al prestigioasei instituții culturale.

”Pentru mine, Teatrul Tineretului a fost adevărata mea școală de teatru”, a afirmat cel care i-a întruchipat, într-un mod absolut memorabil, pe Harap-Alb, Romeo din ”Romeo și Julieta” și Omul de tinichea din ”Vrăjitorul din Oz”. (Ana MOISE)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.