Gheorghe Ștefan, trimis în judecată pentru trafic de influență!

pietricica turism

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus o nouă trimitere în judecată a fostului primar de Piatra Neamț în dosare legate de Poșta Română. Gheorghe Ștefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unui partid politic, este acuzat de “trafic de influență”.

În același dosar, DNA a dispus trimiterea în judecată și a lui Cosmin Dragoș Mihăilescu, la data faptei director al sucursalei “Fabrica de Timbre”, din cadrul Companiei Naționale Poșta Română SA (CNPR), pe care-l acuză de “săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată”.

Vor mai fi judecați și Marian Constantinof, om de afaceri, “cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată”, Mihai Chebac, la data faptei director al Direcției dezvoltare din cadrul CNPR, Dorin Laurian Firuti, la data faptei administrator al SC Romkuvert SRL, SC ROMKUVERT SRL și SC ROMKUVERT IND SRL, cu privire la “săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată”.

Fragmente din rechizitoriu pot fi lecturate AICI.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat CNPR este de 2.215.678 lei, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă. “În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Gheorghe Ștefan, Mihăilescu Cosmin-Dragoș, Chebac Mihai, Firuti Dorin-Laurian, SC Romkuvert SRL și SC Romkuvert IND SRL. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză”, mai precizează DNA. Anterior, au fost trimise spre judecare alte 7 dosare având ca obiect infracțiuni care au determinat prejudicii în dauna CNPR. (Mesagerul de Neamț)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.