Încă o fabrică din zona Târgu-Neamț își închide porțile. Patronul face acuzații grave

pietricica turism

După închiderea fabricii de prelucrare a lemnului condusă de Constantin Boroianu, a venit rândul unei importante fabrici de pâine să-și închidă porțile. Este vorba de fabrica de pâine DIZING din comuna Brusturi. Managerul societății, domnul dr. ing. Dumitru Zaharia a luat decizia de a ânchide activitatea de panificație, ceea ce va afecta 43 de salariați care  vor fi disponibilizați. Din vechea activitate se va păstra partea de morărit și silozurile. „Principalul motiv pentru care am decis să închid fabrica de pâine este lipsa de personal calificat. Asta se datorează și salariilor mici care derivă din prețul mic al pâinii. Din păcate, ăsta este adevărul. Este dureros pentru angajații mei. Dar nu am cu ce să le mai plătesc salariile. Voi rămâne cu moara și silozurile, plus cu noua mea afacere de componente auto, mai exact jante. Noi cei de jos, facem plus valoarea și noi nu ne putem plăti oamenii. Acum, mai sunt angajați la fabrica de pâini 43 de oameni, dar au mai plecat vreo trei acum câteva zile. Mulți preferă să plece în străinătate sau să ia șomajul și ajutoarele sociale. Trebuie să spun și faptul că cel mai vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă în țară este Statul. Politica socială și de protecție socială este una total greșită. Am investit foarte mulți bani cu fonduri europene în această fabrică și am un laborator de testare a calității pâinii unicat în țară, poate chiar și în Europa. Am lucrat legal, fără evaziune fiscală și cu o calitate superioară a pâinii, fără conservanți sau amelioratori. Din păcate, nu pot concura cu alte fabrici de pâine din zonă care fac evaziune fiscală și care sunt protejați de Poliția Economică sau Poliția Națională, pentru că nu-mi explic de ce mașinile mele de pâine au fost controlate la sânge, iar șoferii de pe mașinile de pâine ale concurenței se salutau cu cei de la Poliție. Acum câțiva ani am primit niște controale și am refuzat să procedez ca ceilalți patroni de pâine. Prefer să mă opresc, aici și să nu spun mai multe. Am participat la o întâlnire la sfârșitul acestui an organizată de Consiliul Județean, unde au fost prezenți câțiva oameni de afaceri și președintele instituției. Cred că am fost singurul care a pus pe tapet adevăratele probleme ale mediului de afaceri. Nu am dorit să spun ce le place conducătorilor să audă, așa cum au făcut alți oameni de afaceri. Sunt multe de spus, dar probabil cu altă ocazie”, ne-a spus dezamăgit dr. ing. Dumitru Zaharia, managerul fabricii de pâine Dizing.

C.T. STURZU

12 COMENTARII

 1. FOARTE MULTA DREPTATE ARE DOMNUL ZAHARIA ,LA TG NEAMT E UN DOMN CARE A FOST CEVA PE LA COOP AM INTELES (…) CARE E SEFUL PANACILOR EVAZIONISTI,MASINILE LUI MERG PANA IN JUD SUCEAVA,BROSTENI FARA SA II INTREBE NIMENI CATA PAINE AU IN MASINA SI CATA FAINA DUCE LA BRUTARIA DIN BROSTENI,CARE FABRICA UN COLAC ,LA VANZARE DE 0,35 BANI,(…)SA INCEAPA REVOLUTIA OAMENI DE AFACERI CORECTI.
  IN ROMANIA DACA AI CARTITA IN FIRMA MERGI MAI DEPARTE DACA NU TE TERMINA.

 2. Ce fc.primarul D,nul Lozonschi
  închide ochii? de ce admite așa
  ceva? cînd locurile de muncă se
  găsesc tot mai greu….mai ales
  în zona Neamțului….

  • sofronie, primarul sa-l lege pe patron si sa-l oblige sa pastreze locurile de munca pentru oameni!hahahahahaha!
   hahaha! sa se implice statul si partidul, sa-l bata la fund pe patron ca n-are grija de oameni.Hahahahahahaha!

 3. Coruptia a ajuns la cote mai mult decat alarmante ! nCei care isi cauta de treaba, nu au succes _ cei care sunt pupincuristi si corupatori/corupti, au toate avantajele ! asta e situatia in Romania ! Da, statul ar trebui sa fie vinovat, dar, … care stat !? In Romania nu este stat !! E doar o cloaca de golani care spun, insa, ca reprezinta statul !

 4. Imi cer scuze, dar evaziunea fiscala in brutariile din Targu Neamt este la cote maxime. Duceti-va la orice brutarie, oamenii sunt tratati ca pe carpe, ca pe niste sclavi. In afara de faptul ca majoritatea oamenilor din brutarii nu sunt angajati, doar cativa soferi care pupa bine in c..r , salariile sunt de mizerie, asta e adevarul. Pe urma te plangi ca pleaca lumea… sa fim seriosi. Verificati orice brutarie:(…) etc, fiecare isi face legea proprie, iar daca zici ceva te trimite acasa… Vii dimineata in brutarie dar ajungi la 9 seara acasa… vai de noi

 5. Cind aud cit se vorbeste despre sustinerea mediului de afaceri autohton sincer mi se face sila , mai ales cind vad ca un om de afaceri de calitatea si seriozitatea domnului Zaharia ajunge in situatia disponibilizarii de personal angajat si recalibrarea nivelului productiei din motive simplu de identificat si care se datoreaza numai situatiei economice influentata de factori care pur si simplu nu se doreste combaterea lor .
  Fara strategii de dezvoltare si sustinere a mediului de afaceri in domeniul investitiilor in capacitati de procesare si a productiei de bunuri , bazate pe realitatile regionale fara a pierde din coerenta aplicarii la nivel national, situatia va evolua de la prost la mai prost intr-un timp relativ scurt cu efecte greu de suportat de catre populatie.
  La o comuna ca Brusturi, cu o populatie activa de aproximativ 2600 de persoane din cca 4000 de locuitori si a caror ocupatie de baza este agricultura ,disponibilizarea a 42 de muncitori poate avea efect negativ asupra a 42 de familii care pot insuma intre 3-4,5% din intreaga populatie ceea ce creeaza probleme sociale cu efecte negative asupra bugetului local in ceea ce inseamna indemnizatii sociale pentru persoanele disponibilizate , fara alte surse de de venituri si scaderea nivelului de trai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.