Patriarhia Română investește la Spitalul Târgu-Neamț! Medicii anesteziști aduși cu greu sunt cazați la spital!

Patriarhia Română va sponsoriza lucrări de reabilitare și modernizare la Spitalul Orășenesc “Sf. Dimitrie”, a informat Primăria Târgu Neamț, la finalul ședinței de consiliu local de marți, 28 februarie. Patriarhia va oferi aproximativ 70.000 de euro pentru modernizarea secțiilor ginecologie și a celei de nou-născuți. Investiția totală ajunge la un milion de euro, restul sumei trebuind a fi acoperită de la bugetul local sau de la Consiliul Județean.

„Angajarea celor doi medici anesteziști mă obligă să caut soluții de finanțare pentru locuințe, dar și pentru continuarea investițiilor în spital. Deocamdată, cei doi medici au asigurate două apartamente în secția contagioase, urmând ca, în cel mai scurt timp, să asigurăm finanțarea transportului și să facem rost de bani pentru achiziționarea unor locuințe. Începând de săptămâna viitoare, Secția de Ginecologie și Secția de Nou-Născuți vor intra într-un program de modernizare. Mare parte din finanțare va fi asigurată de Patriarhia Română, prin părintele Ciprian. Din multele solicitări pe care le are Patriarhia Română a hotărât să finanțeze spitalul nostru, cu bani obținuți din sponsorizări sau de la diferite societăți sau ONG-uri. Este vorba de o sponsorizare care nu acoperă toată investiția, ceea ce înseamnă că și noi și cei de la Consiliul Județean trebuie să venim cu bani pentru respectiva investiție. Este îmbucurător că și Biserica Română s-a decis să investească la Târgu-Neamț”, a declarat primarul Daniel Harpa.

“Momentan, cei doi medici sunt cazați în spital”

„Am ținut să particip la această ședință pentru a vă aduce o veste bună. Spitalul nostru are doi medici anesteziști angajați. Chiar astăzi, a avut loc prima operație în prezența lor, laparoscopic, la Secția de Chirurgie, și alta la Secția de Ginecologie, la o intervenție pentru cezariană. Sunt doi medici tineri și bine pregătiți. Îmi doresc să măresc echipa medicală de la spitalul nostru. Suntem în tratative avansate și cu un medic endocrinolog, cât și cu un medic ortoped. Sper să susțineți în continuare spitalul din oraș și să promovați adresabilitatea lui. Momentan, cei doi medici sunt cazați în spital. Pentru început, cei doi medici anesteziști vor face naveta la Iași și am înțeles că dv, cei din Consiliul Local, căutați o soluție pentru decontarea navetei. Dorim să aducem medicina la Târgu-Neamț la adevărata ei valoare. Vă mulțumim pentru susținerea de până acum. Eu chiar cred în Spitalul Orășenesc Târgu-Neamț”, a spus dr. Gabriela Lucachi, directorul medical al Spitalului Orășenesc “Sf. Dimitrie” din Târgu Neamț. (C.T. STURZU)

pietricica turism

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here