Alți bani, altă distracție: 40.000 lei pentru Festivalul Antic “Petrodava”

Distracțiile pe bani publici cu deconturi de multe ori dincolo de limita legii și cu justificări care mai de care mai penibile se țin lanț în Neamț. Nici nu se vor încheia luptele între români și turci de la Sărbătoarea „Curții Domnești”, că Primăria vrea să înceapă cele între daci și romani la Festivalul Antic Petrodava. Consilierii locali pietreni vor avea de aprobat în ședința ordinară din 27 aprilie, alocarea a 40.000 lei pentru organizarea festivalului, care se va desfășura pe 27 și 28 mai, în Piața Curtea Domnească. Legiunea a XIII-a Gemina va da piept cu războinicii daci, însă și petrecerile se vor ține lanț. Aristocrați romani, dansatoare dacice și romane, precum și gladiatori au semnat deja invitația. Invitație care costă municipalitatea, că niciodată războaiele nu sunt fără costuri. Banii sunt pregătiți pe categorii: 16.000 lei sunt pentru Asociația Culturală pentru Istorie Vie – Alba Iulia, 8.400 lei pentru cazare și masă, deci tot în aceeași zonă, alți 8.000 lei sunt pentru sonorizare și decor (aceeași sonorizare proastă și scumpă?) , diferența (mare) fiind folosită la realizarea de afișe și flaiere, a unui film de promovare (realizat de Ovidiu Slătineanu?), precum și pentru transport.

Rămâne de văzut dacă majoritatea PSD-ALDE-PMP va aproba acest buget cerut de Serviciul Comunicare și Management Integrat din cadrul primăriei. Sau poate consilierii se vor gândi că ar fi (fost) mult mai ieftin și mai de folos să atragem în în organizare profesori locali, care au preocupări de acest gen, precum Doina Bârleanu, de la Școala Elena Cuza, sau, dacă tot e la modă, de la școli din Târgu Neamț. Ar fi mai ieftin, ar atrage mult mai multă lume și banii ar rămâne pe loc. (M.N.)

3 comments

 • vio

  aprilie 23, 2017 at 1:56 pm

  cu acei bani ar astupa gropile pe parcarile dintre blocuri.

  Răspuns

 • FLORIN

  aprilie 23, 2017 at 6:35 pm

  Asa se sifoneaza banii la primaria Piatra Neamt.

  40.000 ron pentru un circ de 2 lei.

  Nici macar falimentul si saracia din acest oras paraginit de hotii colosale nu il opreste pe acest primar Chitic sa faca abuz de pozitia pe care o are si sa se abtina de a mai sifona putinii bani care au mai ramas la buget.

  Rusine coruptilor din CL care au fost de acord cu aceste cheltuieli iresponsabile.

  Inca o data se dovedeste ca acest oras este condus numai de hoti.

  Răspuns

 • Gheorghe OCNEANU

  aprilie 23, 2017 at 8:11 pm

  Model de TOCARE eficienta si eficace a banului public. Am ajuns sa consideram orice elucubratie drept eveniment cultural finantabil.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *