Amenințare cu greva generală la Agenția de Mediu

Cei 25 de salariați ai Agenției pentru Protecția Mediului Neamț au organizat un nou protest astăzi, 27 aprilie, în intervalul 11-13, amenințând că următorul pas va fi declanșarea grevei generale. După lipsa de reacție din partea ministerului de resort și a Guvernului la protestele organizate anterior, în luna martie, în două rânduri, de data aceasta cei de la Mediu par hotărâți să meargă mai departe în soluționarea favorabilă a cererilor lor, majoritatea de natură salarială.

protest apm neamt aprilie (5)
protest apm neamt aprilie (2)
protest apm neamt aprilie (3)
protest apm neamt aprilie (7)

”Nu se lucrează cu publicul, iar cei care vin pentru depunerea documentației în vederea emiterii unor acte de reglementare sau să ridice avizele și autorizațiile emise de noi vor avea de așteptat”, a explicat Monica Isopescu, pentru APM Neamț. Dacă se va ajunge în faza grevei generale, va fi afectată activitatea tuturor celor care au nevoie de documente (avize, autorizații, certificate) de la instituție, inclusiv cele necesare în proiectele cu finanțare europeană.

Angajații APM, Neamț, dar și din alte județen, se consideră discriminați, devreme ce, la dezbaterile bugetare, n-au fost acceptați și ei la măriri salariale începând cu 1 iulie. Ei solicită ministrului Mediului să emită în regim de urgență ordinul ”privind alinierea salariilor la nivelul celor din aceeași familie ocupațională – administrație/instituție teritorială, respectând astfel conținutul Deciziei CCR nr.794/2016”, solicită Agenției Naționale pentru Protecția Mediului să demareze, tot de urgență, procedurile pentru ocuparea posturilor vacante, întrucât, în prezent, angajările sunt blocate, dar și o nouă normare a muncii și a numărului de posturi din fiecare agenție, ”pe baza realităților din teritoriu, a activității ce trebuie desfășurată de fiecare în parte”.

(D.O.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *