Autoritățile din Neamț – comunicate de presă generate de zăpadă

Afară ninge. Este o zi neobișnuită de aprilie. Oamenii privesc neputincioși la copacii și cablurile căzute, la întrerupătoarele electrice. Instituțiile publice lucrează și comit comunicate. Noi le publicăm așa cum le-am primit și toată lumea este fericită. Afară ninge.

Consiliul Județean Neamț – comunicat de presă (fără diacritice)

«„Ref: Starea drumurilor judetene in urma caderilor de zapada de noaptea trecuta

Romania este afectata in aceste zile de fenomene meteorologice extreme, iar judetul Neamt se afla sub cod portocaliu de precipitatii pana vineri.  In ceea ce priveste circulatia pe drumurile judetene, sarcina ce revine Consiliului Judetean Neamt, dorim sa precizam ca nu exista drumuri inchise sau pe care circulatia sa se desfasoare pe un singur fir.

Compania judeteana de drumuri Drupo, cea care asigura intretinerea drumurilor din Neamt, este pregatita cu stocuri de materiale si utilaje, astfel incat soferii sa fie in siguranta pe drumurile judetului in aceste zile in care ne vom afla sub incidenta codului portocaliu de precipitatii.

” La aceasta ora se actioneaza cu trei echipe pentru degajarea drumurilor de crengile cazute sub actiunea zapezii pe traseele Bistricioara-Durau, Alexandru cel Bun-Bisericani si spre Manastirea Neamt. Preventiv, am dispus deplasarea in teren a majoritatii utilajelor prevazute in programul operational de actiune pe timp de iarna”, Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt

Primăria municipiului Piatra Neamț – comunicat de presă (cu diacritice și fotografie de grup, adecvată vestimentar)

«În această dimineață, primarul Municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, a convocat în ședință operativă Comandamentul de Iarnă, pentru gestionarea situațiilor create de căderile abundente de zăpadă și de răcirea vremii. S-a stabilit un plan de măsuri cu responsabilități concrete pentru fiecare serviciu specializat și societate a Consiliului Local Piatra-Neamț cu atribuții în situații de urgență. SC Publiserv își va organiza activitatea pe schimburi, astfel încât să fie în permanență prezente pe stradă utilaje de deszăpezire și forță umană pentru îndepărtarea zăpezii. Pe toată perioada avertizării meteorologice va avea asigurat un dispecerat nonstop care poate fi apelat la numărul de telefon 0748213100. Societatea Salubritas intervine cu mijloace tehnice și resursă umană pentru îndepărtarea zăpezii și împrăștierea de material antiderapant pe alei pietonale, scări și zone de acces la trecerile pentru pietoni.

CMI Urban intervine pentru îndepărtarea copacilor și a crengilor căzute din cauza zăpezii.

Poliția Locală asigură patrule permanente pentru identificarea situațiilor deosebite cauzate de căderile de zăpadă și pentru avertizarea populației și a agenților economici în privința respectării obligației legale de a-și îndepărta zăpada din fața proprietăților. Au fost, de asemenea, informați furnizorii de utilități și televiziune sau internet prin cablu să intervină pentru îndepărtarea cablurilor căzute la pământ.

Biroul pentru Managementul Situațiilor de Urgență din cadrul primăriei va asigura un dispecerat non-stop pentru a prelua și transmite spre rezolvare orice situație de urgență apărută în municipiu. Punem la dispoziția cetățenilor un număr de telefon la care poate fi semnalată orice situație de urgență apărută în această perioadă: 0748146751.

Centrul pentru persoanele fără adăpost din cartierul Speranța funcționează în continuare sub coordonarea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra-Neamț.

Pentru orice situație de urgență cauzată de căderile de zăpadă puteți apela următoarele numere de telefon disponibile non-stop în această perioadă:

  • 0748213100 – dispecerat Publiserv, pentru îndepărtarea zăpezii;

  • 0748146751 – dispecerat Comandamentul de Iarnă, pentru a sesiza orice problemă cauzată de căderile de zăpadă;

  • 0233231300 – dispeceratul Poliției Locale, pentru orice problemă care necesită intervenția autorităților de ordine publică.

Am intervenit încă din noaptea de miercuri spre joi cu utilaje dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii și împrăștiere de material antiderapant pe străzile din Piatra-Neamț și suntem pregătiți să intervenim pe toată perioada avertizării meteorologice. Suntem sub avertizare cod portocaliu de ninsori până vineri, 21 aprilie, ora 9:00 și sunt anunțate temperaturi scăzute atât pentru noaptea de joi spre vineri, cât și pentru noaptea de vineri spre sâmbătă. Am trasat sarcini concrete și responsabilități pentru fiecare membru al Comandamentului Local de Iarnă și ne vom întâlni de câte ori va fi nevoie pentru analizarea situațiilor apărute și stabilirea măsurilor necesare pentru o cât mai rapidă rezolvare” a declarat primarul Dragoș Chitic

Atât.

(G.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.