Burduja și Carabelea, război financiar cu Autoritatea Electorală Permanentă

Andrei Carabelea, candidat independent la alegerile parlamentare din 2016 pentru Senat și Sebastian Burduja, candidat la Camera Deputaților, vor contesta, în instanță, decizia Autorității Electorale Permanente (AEP) privind rambursarea sumelor competitorilor electorali. Conform cifrelor făcute publice de AEP, Sebastian Burduja a solicitat rambursarea a 54.016,34 lei și va primi 26.566,34 lei, existând o diferență de 27.450 lei, pe care candidatul nu o va recupera de la stat, decât dacă i se va soluționa contestația. În cazul Andrei Carabelea este vorba de o sumă solicitată  în valoare de 11.049,89 lei, din care va fi rambursată puțin peste 50%, existând o diferență de 5.246, 23 lei pe care AEP a considerat că nu poate fi restituită.

Sebastian BURDUJA

Amândoi suntem neplăcut suprinși de această decizie, fiindcă am făcut totul, cât se poate de legal, de strict. Cifrele vorbesc de la sine. Pe de o parte, cea mai mare surpriză este că nu recunosc niște donații făcute online. Am depus toată documentația și s-a respectat legea. Vom face contestație în contencios. Nu ne-au fost recunoscute nici cheltuielile din online, din motiv că ne-am promovat reciproc. Legea nu interzice acest lucru. Nu contest legalitatea sumelor și donațiile primite de partidele mari, însă nu mi se pare corect”, a spus Andrei Carabelea.

Andrei CARABELEA

Și partidele mari au de pierdut, când vine vorba de sumele rambursate, per total, la nivel național.  În fruntea listei, cu sume care nu au fost aprobate pentru a fi restituite se află Partidul Național Liberal cu 1.774,123,62 lei, pe locul doi este ALDE cu 157.569,84 lei, iar Partidul Social Democrat  a ieșit pe minus cu numai 73.874,35 lei. (Gianina BUFTEA)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.