CJ Neamț acordă 5.000 de euro câștigătorului Premiului ”Ion Creangă”

Consiliul Județean Neamț acordă cel mai important premiu literar din România și adună duminică, 30 aprilie și luni, 1 mai la Piatra Neamț și Humulești crema scriitorilor autohtoni. Dumitru Radu Popescu, Augustin Buzura, Nicolae Breban, Petru Cimpoeșu, Gabriela Adameșteanu și Varujan Vosganian sunt nominalizații primei ediții a Premiului Național pentru Proză ”Ion Creangă”, Opera Omnia, care marchează 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă.

Câștigătorul va fi recompensat cu un premiu de 5.000 de euro . Președintele juriului este academicianul Nicolae Manolescu. ”A devenit cel mai important premiu care se acordă la noi în țară unei fapte literare certe. Ion Creangă este efigia județului nostru. Întotdeauna îi menționez pe cei trei mari ”C”: Ceahlău, Cucuteni și Creangă. Ion Creangă este un reper fundamental pentru noi”, a afirmat scriitorul Cristian Livescu, directorul de proiect.

Manifestările prilejuite de prima ediție a Premiului Național pentru Proză ”Ion Creangă” vor începe duminică, 30 aprilie, la ora 10, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, în prezența președintelui Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, și a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț. (A.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *