Deși cod portocaliu, la Roman nu e iarnă. Primăria încălzește școlile chiar și în vacanță

pietricica turism

Luând în calcul avertizările meteorologilor în legătură cu răcirea accentuată a vremii și posibilitatea producerii de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, Primăria Roman a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea traficului rutier în bune condiții. Direcția de Servicii Edilitare are în stoc o rezervă de circa 100 de tone de sare, pentru îndepărtarea efectelor eventualelor căderi de zăpadă ori poleiului.

Deși până la orele prânzului nu se înregistrau căderi importante de zăpadă și  arterele de circulație din zonă erau doar umede, pentru că s-a primit o nouă avertizare, de data aceasta de cod portocaliu, oficialii Primăriei au decis să asigure permanența, atât la Direcția de Servicii Edilitare, cât și la sediul firmei care are contract de deszăpezire cu municipiul Roman. După cum explică ei, în orice moment pot interveni 23 de oameni ai primăriei, cu utilajele acesteia, la care s-ar adăuga utilajele firmei Rossal. Arterele de circulație sunt monitorizate de echipaje ale Poliției locale.

Dată fiind avertizarea de temperaturi scăzute, începând de miercuri, 19 aprilie, Primăria Roman a reluat furnizarea agentului termic în școlile și grădinițele din oraș. Chiar dacă sunt copiii în vacanță. Explicația repornirii centralelor termice este ”perspectiva unui eventual îngheț mai accentuat, care ar putea afecta instalațiile termice”, iar un factor important în luarea deciziei a fost faptul că unitățile de învățământ romașcane nu mai înregistrează datorii la plata utilităților. (D.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.