Incubatorul de afaceri ”Monte Carlo”, reparat cu 1,5 miliarde lei vechi

În ședința din 27 aprilie, consilierii locali vor fi puși să ia la cunoștință de mai multe lucrări de investiții și reparații din Piatra Neamț. Printre ele, reține atenția lucrarea de modernizare de la fostul restaurant ”Monte Carlo” din Ștrandul Tineretului, clădire unde, la un moment dat, spre bucuria stră-stră-strănepoților noștri, va exista un incubator de afaceri, anunțat a fi în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Până atunci, cum spuneam, reține atenția lucrarea de față, care se ridică la 156.539,82 lei (1.5 miliarde lei vechi) și, în scriptele municipalității, a fost încadrată la reparații, deci nu are nevoie de autorizație. Ea are în vedere ”refacere hidroizolații și tencuieli fațadă”. Contractul a fost semnat cu societatea Pro Instal SRL pe 6 februarie 2017 și recepția ( la nivel vizual) s-a făcut pe 26 martie. Despre plata lucrărilor, nu mai vorbim, că s-a făcut.

O vizită în ștrand, astăzi, 24 aprilie 2017, la aproape o lună după recepția lucrărilor, ne arată lucrători în plin avânt chiar pe terasa unde s-au recepționat, pe bază de examinare vizuală, lucrările de hidroizolații ale Primăriei.

Cum memoria colectivă încă reține dureros bâlbâielile din documentele Primăriei când a fost vorba despre străzile Molidului și Verii,  care s-au tot făcut și refăcut, ba împreună, ba separat, ca să iasă socotelile din târg și de-acasă,  evident că au apărut emoții și asupra lucrării de la Monte Carlo.

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu ne-a liniștit temerile cum că lucrarea ar fi fost recepționată fără să fie gata, spunând că cei de la Agenția de Dezvoltare s-au gândit să facă ei ceva lucrări peste/pe lângă cele făcute de Primărie și că totul este în ordine. Deci, s-a respectat procedura și acum nu mai lucrează cei de la Pro Instal; este vorba despre alt proiect, cu altă terasă, circulabilă, și despre altă fațadă, cu alte culori.

Și tocmai când să ne stuchim în sân să ne treacă spaima și în fruntea primăriei să n-o deochiem, Vasile Asandei, directorul ADRNE, ne-a pus din nou pe gânduri negre:

Lucrurile sunt în felul următor. Clădirea, fiind în proprietatea Primăriei Piatra Neamț, aspectele care țin de structura clădirii, respectiv hidroizolația, cad în sarcina proprietarului, a Primăriei Piatra Neamț. Și ei au făcut această treabă… Iar noi facem lucrările de amenajare interioară pentru destinația respectivă. În toate situațiile în care o clădire este dată în administrare sau este închiriată, sarcina reparațiilor capitale care țin de structura clădirii revin în sarcina proprietarului, iar lucrările curente și de amenajare revin în sarcina celui care primește. Exact așa s-a întâmplat și aici. Pe 27 mai, dăm în folosință, inaugurăm incubatorul”.

Cum muncitorii pe care i-am văzut nu făceau amenajări interioare, se ridică, firesc și potrivit, întrebarea dacă nu cumva dl viceprimar Gavrilescu este prost informat. Sau parțial informat. Sau dezinformat.

Gianina Buftea

alegeri locale psd

1 COMENTARIU

  1. Incubator de afaceri? Sau incubator despre cum nu trebuie facute afaceri? Multi s-au infruptat din bani publici.
    Multi, asa zis oameni de afaceri, au profitat de dl. Gheorghe STEFAN. Dumnealui da seama iar naparcile sunt bine.. Si se dau mari specialisti in de toate: afaceri, invatamant, cultura. Cand dl. Stefan era PRIMAR, foarte multi erau cei care ii lingeau fundul. Gigi, esti cel mai mare, ii spuneau. Dupa ce-au aparut problemele, lingatorii/cameleonii s-au dat la fund. Nici usturori nu vor fi mancat si nici gura nu le miroase..LEPRE.
    Imi este putin greata..

    PS. Ia uitati-va in jur, acum sau deunazi, care erau pupincuristii care roiau in jurul dlui Stefan. Sunt bine, mersi, nu-i asa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.