Premieră marca Horațiu Mihaiu la Teatrul Tineretului: “Fata de pe canapea”

pietricica turism

“O piesă foarte umană. Poate un pic mai rece, fiindcă-i un teatru nordic scris de un norvegian și poate pentru publicul român este un pic mai greu de descifrat, dar publicul din Piatra Neamț este oricum foarte bine antrenat, este un public excepțional și sper să aprecieze. Scriitura este filmică, are treceri de timp din trecut în prezent, scene anterioare prezentate ulterior, sau ulterioare prezentate anterior“. Așa și-a descris, pentru început, regizorul și scenograful Horațiu Mihaiu spectacolul “Fata de pe canapea”, care s-a jucat aseară (31 martie) în premieră pe scena Teatrul Tineretului.

“Tema spectacolului vorbește despre memorie și despre izbutirea de a ierta ceea ce uneori învinuim. Un spectacol în care nici un personaj nu poate fi acuzat. Nu sunt personaje negative, dar nici pozitive, adică exact așa cum este lumea în general. Îmi doresc ca spectacolele mele să fie frumoase. Acesta-i primul lucru la care mă gândesc“, a mai completat Horațiu Mihaiu.

Pregătirea spectacolului a durat o lună și jumătate. Despre tehnica de organizare a spațiului scenei, Horațiu Mihaiu a spus că nu începe realizarea unui spectacol până nu are gata ideea senografică.  “Sunt încântat și mulțumit de scenografie fiindcă în general pornesc de la imaginea scenică și de la posibilitățile de a lumina elementele de decor, în general tot ce dă atmosferă spectacolului. Sper să fie bine primit de public și-mi doresc să vină cât mai multă lume să-l vadă”.

Interpretarea actoricească a fost de zile mari, Ecaterina Hâțu, Sonia Teodoriu, Andrei Merchea Zapotoțki, Cătălina Ieșanu, Corina Grigoraș, Valentin Florea, Loredana Grigoriu și Florin Mircea jr. demonstrând încă o dată de ce arta teatrală este atât de iubită. (Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.