Premii la Olimpiadă pentru seminariștii nemțeni

La etapa finală a Olimpiadei de religie ortodoxă pentru seminarii și licee teologice, desfășurată între 18 și 22 aprilie la Cluj-Napoca, cel mai bine a reprezentat județul Neamț Dimitrie Coșula de la Seminarul Teologic Ortodox „V. Costachi” de la Mănăstirea Neamț. Elevul profesorului îndrumător Viorel Romus Laiu a ocupat primul loc la disciplina Studiul Biblic al Noului Testament la clasa a X-a. Tot la clasa a X-a a fost recompensat cu o mențiune  Ștefan Vieru de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman (prof. îndrumător Ioan Bârliba).

La clasa a IX-a, la disciplina Studiul Biblic al Vechiului Testament, Cătălin Gârbea de la Liceul Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț (prof. îndrumător Ștefan Oprea) s-a situat pe locul al doilea.  Marian Tartuș  (clasa a IX-a) de la Seminarul Teologic Ortodox „V. Costachi” de la Mănăstirea Neamț (prof. îndrumător  Ilarion Argatu) a primit un premiu special.

La clasa a XI-a, la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române, premiul al doilea a revenit lui Alexandru Sleapca de la Seminarul Teologic Ortodox „V. Costachi” de la Mănăstirea Neamț,  prof. îndrumător Mihail Danieliuc. Un premiu  special  la această categorie a obținut și Leonard Crețu de la Liceul Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț (prof. îndrumător Ștefan Oprea).

La etapa finală a Olimpiadei de religie ortodoxă pentru seminarii și licee teologice au participat 150 de elevi ai claselor IX-XII. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *