Reuniune a tinerilor parlamentari europeni la Oglinzi

În perioada 7-10 aprilie, în Tabăra Oglinzi, a avut loc o întâlnire a reprezentanților din mai multe județe în cadrul Parlamentului European al Tinerilor. Au participat tineri din Galați, București, Neamț, Vrancea, Iași, Brăila, Suceava. Județul nostru a fost reprezentat de Alexandra-Georgiana Cioca, elevă la Liceul “Vasile Conta”, profilul pedagogic, și câștigătoare a concursului de frumusețe “Miss fată de nemțean”, desfășurat în cadrul  Zilelor Orașului Târgu-Neamț 2016.

„European Youth Parliament este o oportunitate oferită fiecărui elev ce își dorește să se dezvolte, să se descopere și să își întreacă limitele. În calitate de ambasador, mă simt onorată sa vă prezint delegația regiunii Neamț formată din 5 elevi ai Liceului «Vasile Conta» (Manole Beatrice, Cojocariu Anastasia, Cioca Alexandra-Georgiana, Ungureanu Lucian, Diaconița Cosmin), 4 elevi ai Colegiului Național «Ștefan cel Mare» (Chirilă Alexandru, Drăgănescu Iselin, Ana Maria Olariu, Axinia Tudorel) și să nu uităm de cei doi reprezentați ai Colegiului Tehnic «Ion Creangă» (Apostoae Daniel și Bruno Nicolae). Am fost îndrumați de minunata coordonatoare Smaranda Moroșanu, din Iași.

Am fost provocați să găsim soluții problemei ce a pus Europa într-o poziție delicată, și anume importul de gaze din Rusia, prin conducta ce trece prin Ucraina. Am învățat cum să ne susținem un punct de vedere, cum să ne ascultăm și să combinăm idei, astfel încât să facem o treaba bună. Experiența a presupus 3 zile de lucru în cadrul Taberei Oglinzi. Comunicarea a fost în limba engleză, asta fiind un avantaj, deoarece fiecare și-a exersat cunoștințele în materie de înțelegere și exprimare în limba engleză. Vom da în continuare totul, pentru a reprezenta cu succes atât orașul Târgu-Neamț, cât și liceele noastre”, ne-a declarat Alexandra Cioca. (C.T. STURZU)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.