Trei elevi nemțeni s-au distins la Olimpiada de Germană

pietricica turism

Eleva Mădălina Merticariu, de la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, a ocupat locul al doilea la proba de proiect la etapa finală a Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă. Dragoș Filioreanu, de la același Colegiu Național, s-a clasat pe locul al treilea, tot la proba de proiect, iar colega lor Elena Sârbu a obținut mențiune. Toți sunt pregătiți de profesoara Mihaela Gavriluță.

La faza finală a Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă, organizată în acest an la Piatra Neamț, au participat 196 de elevi și 38 de profesori însoțitori din 39 de județe. Județul Neamț a fost reprezentat de 11 elevi de la Colegiile de Informatică, ”Petru Rareș” și ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț.

“Povestea de suflet pe care am scris-o, am citit-o și am trăit-o împreună la Piatra Neamț s-a apropiat de sfârșit. E momentul bilanțului, momentul în care punem deoparte amintiri frumoase, prietenii ce s-au legat firesc și în care culegem roadele ediției 2017. Dincolo de premiile obținute, toți participanții sunt câștigători și merită felicitările noastre pentru că sunt cei mai buni din județele pe care le reprezintă”, a declarat profesoara Gabriela Pușcălău, inspector școlar în cadrul ISJ Neamț.

“Am reușit să finalizăm o Olimpiadă reușită din toate punctele de vedere. Am avut o colaborare foarte bună cu toată lumea și consider că este un succes pe care-l adăugăm altor succese pe care le-am avut în cadrul acestei competiții“, a spus și profesoara Luminița Stoian, inspector general pentru limba germană în cadrul Ministerului Educației Naționale.

Profesorul Florin Irimia, directorul Colegiului Național “Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, a oferit un premiu special elevei Alina Filip de la Colegiul Național “Emanuil Gojdu” din Oradea, pentru obținerea punctajului cel mai mare la proba scrisă. (Ana MOISE)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.