ANM: COD GALBEN de ploi abundente în județul Neamț

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, 13 mai, COD GALBEN de ploi abundente, pentru județul Neamț. Intervalul de valabilitate al avertizării este 13 mai, ora 16:00 – 14 mai, ora 10:00.

În cea mai mare parte a Moldovei, va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, potrivit avertizării.

De altfel, chiar înainte de această avertizare, ANM emisese și o informare referitoare la aceleași fenomene meteo, dar care vizează întreaga țara. Aceasta are ca interval de valabilitate 13 mai, ora 11:00 – 14 mai, ora 21:00.

“În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau, prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 15-20 l/mp și izolat 40-50 l/mp”, potrivit ANM. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)