Bogdan Alexandru Nicorescu, al doilea din țară la Limba și Literatura Română

“Literatura este pasiunea mea!”, afirmă Bogdan Alexandru Nicorescu (clasa IX-a), distins cu premiul al II-lea, în acest an, la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, desfășurată zilele trecute la Alba Iulia. Elevul Colegiului Național “Petru Rareș” citește de la vârsta de 5 ani și spune că a descoperit în lectură un mod de a se autocunoaște.

Uneori, captivat de subiectul unei cărți, pierd noțiunea timpului și zorii mă prind, captiv fiind în acest nou univers. Vreau să le mulțumesc doamnei profesoare de limba română, Liliana Pistol, căreia îi sunt recunoscător, pentru că mi-a fost alături în tot ceea ce mi-am propus și care a contribuit considerabil la reușita mea, precum și celorlalți domni profesori, care m-au sprijinit și mi-au înțeles interesul pentru acest obiect. Deși sunt pe profil real, literatura constituie pentru mine o «orientatio», o ușa-fereastră către un resort multiform, încărcat de senzație, și în care mă regăsesc pus, de fiecare dată, în fața unei noi enigme ce așteaptă să fie descoperită”.

Pentru Bogdan Alexandru Nicorescu a fost a doua participare la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română și, după cum spune el “o nouă posibilitate de afirmare în fața unei noi încercări de confesare a eului, prin intermediul subiectelor special concepute pentru a testa această abilitate. Opinia mea este una simplă: «Fii plural ca universul», așa cum spune Fernando Pessoa în una din cărțile sale, căci doar așa vei putea atinge intangibilul”.

Bogdan Alexandru Nicorescu (110,5 puncte) a obținut al doilea rezultat din țară la clasa a IX-a, după Maria Silvia Ruba (113,25 puncte) de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, drept pentru care s-a calificat în lotul lărgit al Olimpiadei Internaționale de Lectură din luna septembrie.

“Bogdan are o minte strălucită și mă bucur că am privilegiul să-i fiu profesoară. A obținut punctajul maxim la proba orală. Este o bucurie foarte mare pentru mine. Este talentat, însă muncește și foarte mult. Are o sete de lectură contagioasă, aș putea spune”, a concluzionat profesoara coordonatoare Liliana Pistol.

La faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română au participat 189 de elevi din toată țară. (Ana MOISE)

adolescenteen news

5 COMENTARII

  1. Felicitări. Astfel de elevi ar trebui sa fie susținuti de toți profesorii din școala din care fac parte. Pana la urma ei sunt mândria intregii școli si chiar a întregului oraș. Trebuie răsplătiți si ei si profesorii care i au îndrumat! Merita toate laudele.Sa nu lăsam sa se piardă astfel de valori!

  2. Da. Felicitări lui Bogdan si doamnei profesoare Liliana Pistol.Sa fii al doilea pe tara nu i ceva la indemana oricui.Se ascunde multa munca in spate, de ambele parti si din partea elevului, dar si din partea profesorului. Se poate deci ca u oraș ca Piatra Neamț sa aiba astfel de elite! Felicitări si Colegiului Petru Rareș care s a arătat si de aceasta data a fi la înălțime!!!

  3. Astfel de elevi si de profesori sunt mândria școlii si a întregului oraș Piatra Neamț. Colegiul Petru Rareș s a arătat a fi din nou la înălțime! Școala sa susțină astfel de elevi si de profesori. FELICITĂRI

  4. Da. Felicitări lui Bogdan si doamnei profesoare Liliana Pistol.Sa fii al doilea pe tara nu i ceva la indemana oricui.Se ascunde multa munca in spate, de ambele parti si din partea elevului, dar si din partea profesorului. Se poate deci ca u oraș ca Piatra Neamț sa aiba astfel de elite! Felicitări si Colegiului Petru Rareș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.