Comuna Pipirig își caută primarul

Pe 11 iunie, locuitorii comunei Pipirig trebuie să-și aleagă un nou primar, după ce Marcel Prună a fost condamnat, într-un proces în care a fost amestecat și un alt fost primar. În acest moment, pentru opinia publică, cele două partide mari, PSD și PNL, nu au anunțat numele candidaților, ceea ce dă apă la moară zvonurilor, de cele mai multe ori interesate.

Din zona PNL, este vehiculat un singur nume, cel a lui Vasile Dorneanu, profesor și consilier local. Acesta nu a dorit să comenteze în niciun fel situația, dar trebuie să precizăm că el este fostul candidat al partidului, în alegerile din vara trecută.

La PSD, se vehiculează mai multe nume. Firesc, apare numele actualului viceprimar Dan Bârgăoanu, directorul liceului din comună, precum și cel al prof. Elisabeta Grămadă și al prof. Mihai Arsene, ieșit, între timp, la pensie, rudă cu Ionel Arsene, președintele la PSD și al Consiliul Județean Neamț.

Prof. Elisabeta Grămadă infirmă zvonul și se delimitează de o eventuală candidatură: ”M-am înscris la concursul de director, am și câștigat concursul și voi rămâne director la această școală. Nu mă interesează funcția de primar. Este doar un zvon sau, mai bine zis, o intoxicare”.

Viceprimar din anul 2008, Dan Bârgăoanu nu infirmă o candidatură la funcția de primar: ”Deocamdată, nu vă pot spune dacă voi candida sau nu, până ce nu se va face un sondaj de opinie. Cine va câștiga sondajul de opinie, acela va fi candidatul PSD la funcția de primar. Sunt viceprimar din anul 2008 și am destulă experiență în administrația locală. Eu acum vin de pe teren, pentru că mâine se va turna asfalt pe str. Slatinei. Dacă voi fi ales să candidez la funcția de primar, nu voi face campanie. Nici anul trecut la alegeri nu am făcut campanie, nici eu, nici domnul primar Prună. Am muncit împreună, am făcut echipă bună și oamenii au văzut realitatea din teren. Lumea vede ce realizăm și ce facem. Dacă voi candida, nu voi face campanie pe străzi, nu voi face campanie cu mici și bere, cum fac alții. La alegerile din 2016, am scos 9 consilieri PSD din 15 consilieri, fără campanie electorală. Ce vă pot spune sigur este că pe domnul profesor Mihai Arsene nu-l interesează funcția de primar”.

Evident că există și zvonuri, care se doresc credibile și care-i aruncă pe candidații PNL la PSD și invers.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *