Constantin Iacoban mai tare ca Ion Asaftei în ALDE

Asaftei între doi excluși

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, preluate apoi de mare parte a presei naționale, ALDE a reușit să strângă peste 1.578.982 lei de la membrii de partid disciplinați și cu potență financiară. O sumă importantă pentru un partid cu rezultate mai degrabă modeste din punct de vedere electoral.

Interesantă pentru județul Neamț este lista primilor cinci membri cu cele mai mari cotizații înregistrate. Primul loc este deținut, solitar, de Remus Borza – cunoscut pentru modul cum a administrat Hidroelectrica pe perioada insolvenței și apartenența la vârful masoneriei -, care a cotizat cu 30.000 lei. Pe poziția secundă, se află președintele Călin Popescu Tăriceanu, cu 18.000 lei, urmat, surpriză!, de exclusul din partid Constantin Iacoban, fost președinte al Consiliului Județean Neamț, cu 17.630 lei! Următorul cotizant este, la distanță destul de mare, Dorian Secuianu, cu ”doar” 13.850 lei.

Având în vedere că Iacoban nu mai este membru în ALDE, este de remarcat contribuția sa, mai ales că, printre contributorii importanți, nu se regăsește Ion Asaftei, șeful local al filialei, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. Asaftei nu apare nici la rubrica destinată celor mai ”mari” donatori pentru partid, ceea ce-l face pe Iacoban să apară ca principal cotizant în partidul din care a fost expulzat. Surprinde prea puțin spre deloc că, într-un domeniu precum politica, unul ca Iacoban a finanțat și a fost expulzat. E ca vorba veche românească: și fără partid, și cu banii dați. (V.B.)

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *