Dilema consilierilor locali: cine va fi Stăpânul inelului de la Piața Centrală?

pietricica turism

Doar 9 consilieri locali din 23 au participat la întâlnirea propusă de social-democrați pentru lămurirea ”discrepanțelor” din caietul de sarcini pentru organizarea licitației și găsirea unui administrator al Pieței Centrale ”Sf. Gheorghe” din Piatra Neamț.

De la întâlnirea anunțată cu surle și trâmbițe au lipsit chiar cei care au întocmit acest caiet de sarcini, mult discutat de consilierii locali, atât din majoritate, cât și din opoziție. Indiferent de culoarea politică, aleșii au ajuns la concluzia că era absolut necesară prezența celor din aparatul tehnic, deoarece au rămas întrebări fără răspuns.

La întâlnire au participat 2 consilieri locali PSD, Victor Marghidan și Claudia Moroiu. ”Am prezentat propunerile la care ne-am gândit privind modificarea caietul de sarcini. Am avut întrebări pentru colegii din PNL, ei fiind pregătiți tot timpul pentru a vota acest proiect. Nu au avut răspunsuri la toate și chiar au confirmat că există probleme, inclusiv în modelul de contract. Aceste probleme le vom remedia împreună. Acestea vor fi aduse la cunoștința compartimentului tehnic din primărie, care a întocmit acest caiet de sarcini și mi-aș fi dorit să fie prezenți acești oameni, însă au lipsit. Joi, 4.05.2017, vom relua discuțiile, cu explicații suplimentare din partea compartimentului tehnic. Scopul acestora este acela de a discuta și de a depista orice posibilă neregulă”, a declarat Victor Marghidan.

De la PNL au participat 3 consilieri – Romel Bîrjoveanu, Adrian Ciobanu și Valentin Ciobanu. Conform legislației, pentru a trece proiectul, e nevoie de două treimi din votul consilierilor locali pietreni. Liderul grupului liberal, Romel Bîrjoveanu, s-a declarat mulțumit de aceste discuții, iar ”Acolo unde am avut neclarități, neînțelegeri, le-am notat pe hârtie și, în zilele următoare, ne vom întâlni cu cei care au făcut caietul de sarcini, dar și cu cineva de la Urban, aici fiind vorba de inelul de apă și terenul din jurul pieței. Cei de la PSD vor să ia inelul de la Urban și să îl treacă la Primărie, prin hotărâre. Să vedem dacă e posibil, mai ales că Urban este în reorganizare, fiind și judecător sindic. Nu știu dacă e posibil așa ceva. Marți nu a venit nimeni de la Primărie, din aparatul tehnic. Atmosfera a fost bună, de lucru, așa cum ar trebui să fie”.

Din spusele administratorului special al SC Urban, Ștefan Vulpe, reiese că ideea social-democraților nu poate fi pusă în aplicare. ”Odată cu aprobarea planului de reorganizare a societății, care a fost aprobat în unanimitate de Consiliul Local Piatra Neamț și confirmat de judecătorul sindic, nu este posibilă preluarea inelului sau a altor bunuri”, a explicat Vulpe.

De la ALDE, au participat consilierii locali Cătălin Misăilă și Cristian Tihenea. ”Noi am discutat, însă sunt necesare și niște răspunsuri din partea compartimentului tehnic al primăriei. Joi, cred că se vor termina discuțiile și caietul va fi propus spre aprobare. Există dialog, indiferent de culoarea politică, important este să funcționeze piață, cât mai repede”, a spus Cătălin Misăilă.

De la PMP, au fost Marius Ghineț și Cristian Sauciuc. Acesta din urmă consideră că ”au participat puțini consilieri, 9 din 23, măcar 15 ar fi trebuit sa vină”. ”Pentru 10 minute, a venit și viceprimarul Gavrilescu. Întâlnirea a fost anunțată. Nici cei din compartimentul tehnic nu au venit. Ar trebui să fie toți interesați, să muncim toți. Joi o să fie o altă întâlnire, dacă vin domnul primar și cei de la compartimentul tehnic”, a adăugat acesta.

 

Gianina BUFTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.