FOTO Pietrenii sunt alături de dr. Camelia Smicala

pietricica turism

Aproape 100 de persoane au participat la marșul organizat pentru susținerea drepturilor și libertăților românilor  aflați în afara granițelor țării. Copii, adolescenți, părinți, bunici, prieteni sau simpli cetățeni, care au auzit de drama medicului Camelia Smicală, au venit la Turnul lui Ștefan cel Mare, de la Curtea Domească, pentru a protesta împotriva abuzurilor statului finlandez. Printre participanti s-a aflat și mama Cameliei Smicală.

“Nu se poate să îi ia 30 de ani de muncă, ca și medic. La ultimul proces intentat de statul finlandez i s-au cerut despăgubiri de 40.000 euro. Ideea este să îi vândă casa, să nu mai aibă serviciu și să o forțeze să plece în România. Cum să plece și să își lase copiii în grija statului?”, a spus Lucica Smicală, care s-a recomandat “sunt bunica lui Mihai și a Mariei”.

Marșul s-a desfășurat fără incidente. Inițiatorul acțiunii, Cătălin Misăilă a spus: “este un marș de susținere pentru Camelia. Nu este singură. Vrem dreptate pentru copiii ei. Nu sunt singuri, noi suntem aici și îi susținem cum putem”.

Și reprezentanții bisericii ortodoxe au fost prezenți la marș. Protopopul Valentin Tofan a declarat: “cu siguranță nu este singurul caz și, fiind din Piatra Neamț, am zis să fim și noi alături. Cu siguranță sunt mai multe cazuri de acest gen. Ce ne doare sufletește pe noi, este că un român de al nostru este tratat altfel decât este normal”.

Cazul doctoriței Smicală se află de mai multă vreme în atenția opiniei publice locale, naționale și internaționale, însă rezultate nu au fost înregistrate. Calvarul româncei, dar mai ales al celor 2 copii minori continuă și astăzi. (Gianina BUFTEA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.