FOTO Vasile Panaite – prefect cu patalama

pietricica turism

Vasile Panaite a fost învestit prefect al județului Neamț. La ceremonie au participat primari, directorii instituțiilor descentralizate, funcționari publici ai Consiliului Județean și Prefecturii. Oficiile de gazdă au fost făcute de Teodor Iulian Gheorghe, director general al Direcției pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Acesta a ținut să mulțumească fostului prefect Niculina Dobrilă (care a lipsit de la eveniment) și subprefectului Iulian Jugan pentru activitatea de până acum.

După depunerea jurământului, prefectul Vasile Panaite a mulțumit “premierului Grindeanu, pentru încrederea acordată și voi face tot ce îmi stă în putere să fiu garantul respectării legii în județul Neamț. Am fost și sunt un om de echipă”.

Noul prefect a mai făcut o promisiune: “Vă asigur de toată transparența Instituției Prefectului”. Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a avut un discurs aparent informal, dar, printre rânduri, a fost cât se poate de hotărât: “Până mai ieri vă spuneam «domnule primar», astăzi vă spun «domnule prefect». Așa se schimbă lucrurile. Astăzi funcția de prefect este apolitică… Cred că ne ascundem după deget și trebuie să recunoaștem că întotdeauna funcția de prefect a fost una politică, pentru că… ce face prefectul în teritoriu? Duce la îndeplinire programul de guvernare al Guvernului. Chiar ieri vorbeam cu viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, despre modificările legii administrației, că și șefii serviciilor deconcentrate vor fi asimilați funcției de subsecretar de stat, deoarece pun în aplicare programul de guvernare”.

Învestirea prefectului Vasile Panaite s-a încheiat festiv, cu șampanie. (Gianina BUFTEA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.