Inedit la Târgu Neamț: Tuns în funcție de venituri!

Vechea vorbă populară cu ”te-a tuns de toți banii” va deveni principiu de bază într-o frizerie din Târgu Neamț, unde patroana a găsit o cale inedită de management și de marketing în egală măsură.

Florentina Martin, care se ocupă de frizeria ”Capelli Style”, și-a anunțat clienții – existenți, dar cei potențiali – că, începând cu 10 mai, prețul unui tuns va fi personalizat, în funcție de veniturile fiecărui doritor. Ea a afișat și lista tarifelor practicate, pe fiecare categorie socio-profesională, iar simpla lecturare arată că doamna de la Târgu Neamț a prins foarte bine cum merge economia, atât în sectorul privat, cât mai ales în cel bugetar, și demonstrează un real fler când vine vorba de încurajat mediul de afaceri (patronii se tund, bunăoară, la jumătate din prețul stabilit pe cap de bugetar) sau de făcut protecție socială (reduceri pentru elevi și pensionari). O chestiune rămasă neelucidată – dar, sincer, ne-a fost teamă să aflăm motivul – este taxarea preoților cu vârf și îndesat, mai ceva ca pe bugetari, la un tarif de 80 de lei tunsul.

Un cap de bugetar se tunde simplu cu 50 de lei. Cum spuneam, patronii de societăți comerciale au tarif stabilit la 25 de lei, în vreme ce elevii și studenții sunt la 12 lei/ tunsul.

Explică doamna Florentina Martin: ”Din mai multe motive, am ajuns la concluzia că asta e cea mai bună măsură. Într-un fel, este și o măsură de supraviețuire, pentru că majorarea salariului minim pe economie, pe mine, ca angajat al societății, m-a afectat. La Târgu Neamț, nu există clasă de mijloc. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar există doar două categorii: bugetarii – cei care au salarii mari – și cei care nu câștigă nici măcar salariul minim pe economie. Deci, nu pot face un preț la tuns egal pentru toți clienții. Apoi, am observat că cei care câștigă lunar sume importante merg la saloane cu fițe, din orașele mari învecinate, doar pentru că prețul tunsului este mai mare, iar eu, care am fost și am lucrat în aceste saloane, vă pot spune cu certitudine că este vorba despre aceeași calitate a serviciilor oferite. Pentru următoarea perioadă, voi funcționa așa, pentru că îmi doresc ca societatea să supraviețuiască și îmi doresc să îmi ofer serviciile și celor care câștigă mai puțin sau chiar deloc. Am să citez un client – «Doamnă, credeți că nu mi-ar plăcea să mă tund și eu la trei săptămâni? Numai că nu-mi permit!»”.

(C.T. STURZU)

GALERIE FOTO

frizerie tg (3)
frizerie tg (2)
frizerie tg (1)

5 comments

 • Andrei

  mai 12, 2017 at 12:03 am

  Adeverinta de la locul de munca este obligatorie sau are doamna acces la Revisal ca ITM-ul? Pentru elevi cred ca este mai siplu, prezinta carnetul.

  Răspuns

  • iftime ionut

   mai 12, 2017 at 11:53 am

   pentru someri cat e ?

 • Marius

  mai 12, 2017 at 6:40 am

  D na respectiva are o problema. Nu intelege ca nu toti bugetarii castiga salarii mari. Gestul dumneaei produce indignare in randul bugetarilor cu salarii mici si drept atitudine acestia ii vor ocoli frizeria. Cel putin eu voi avea aceasta atitudine deci jignind la nimereala s ar putea sa si fi pierdut ceva clienti. Si daca tot crede ca sustine singura bugetul Romaniei ar trebui sa se gandeasca la faptul ca cineva a invatat o in scoala sa scrie respectiva hartie iar acei oameni au fost platiti din bani pe care nu i a cotizat ea. Si apropo , nu cred ca toate tunsorile pe care le a facut au vazut bon fiscal dar e bine sa credem ca platim doar din banii nostri doctori, armata, profesori, sosele etc.

  Răspuns

 • Ovidiu

  mai 12, 2017 at 1:24 pm

  M-i se pare normal, daca D-na Ministru Olguta promite la bugetari salarii minime de 4000 lei….

  Răspuns

  • Marius

   mai 12, 2017 at 2:01 pm

   Ce nu intelegeti dv este ca 4000 ron brut inseamna pe la vreo 2000 de ron in mana pt ca statul vireaza catre stat contributia pt somaj, sanatate,nu ca unele firme (unele) care isi trimit angajatii in somaj sau la spital ca sa afle ca angajatorul nu a platit pt el. Vi se pare mult pt un pompier care isi risca viata si s ar putea sa nu su mai vada copiii ca sa va salveze bunurile si viata sau pt un doctor care sa va salveze viata daca aveti nevoie? Si apropo, acesti oameni isi cheltuie banii in mare parte in sistemul privat( tuns, reparatii service, paine etc) deci unde se duc banii? Dar judecata ingusta de care dati dovada va face sa acuzati chiar daca totul e la nivel de proiect si nimic real. Si apropo “mi se pare normal” se scrie altfel dar probabil un profesor nu si a facut treaba pe banii dv. Sa i cereti banii inapoi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *