O singură elevă din Neamț susține Bacalaureatul în sesiune specială

Maria-Florina Acatrinei, de la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, este singura elevă din județ care susține Bacalaureatul în sesiune specială. Absolventa a optat pentru această variantă, întrucât vrea să urmeze cursurile superioare la o facultate din străinătate. Probele sunt găzduite de Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești, de astăzi, 29 mai și până pe 9 iunie.

“La facultatea respectivă, cei de acolo îi cer la înscriere rezultatele de la Bacalaureat”, a declarat prof. Florin Irimia, directorul CN “Calistrat Hogaș” Piatra Neamț. “În cazul acesta, trebuie să susțină anticipat examenul de maturitate 5 iulie fiind ultima zi când ea mai poate să beneficieze de înscriere acolo. Anul trecut am avut-o pe Sorina Avădanei, care a susținut examenul de Bacalaureat în sesiune specială. Se calificase la etapa internațională a Olimpiadei de Geografie și, ca să intre într-un program special de pregătire, a trebuit să participe mai devreme în Bacalaureat”.

Prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț, nu este surprins că doar o singură absolventă de clasa a XII-a din tot județul și-a manifestat intenția de susține Bacalaureatul în sesiune specială. “Toată lumea cred că a înțeles, dacă mai era nevoie, că sesiunea specială este la fel de grea, poate mai grea uneori decât sesiunile obișnuite”.

La sesiunea specială de la Ploiești s-au înscris 223 de elevi de clasa a XII-a. Dintre aceștia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice școlare pe discipline, 144 de elevi sunt incluși în loturile sportive școlare, iar 33 de elevi și-au manifestat intenția de a candida la admiterea în învățământul superior în afara țării. (Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.