Acasă Actual Participări nemțene la olimpiade și concursuri de limba română și limbi clasice

Participări nemțene la olimpiade și concursuri de limba română și limbi clasice

La Olimpiada Națională de Lingvistică, Georgiana Fărcășel (clasa a VI-a, prof. Paul Alexandru) de la Colegiul Național ”Roman-Vodă” Roman, a obținut o mențiune MEN la secțiunea antrenament. La aceeași competiție, Andi Enache (clasa a IX-a, prof. Cristina Neculăeș) de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț a fost recompensat cu un Premiu Special la secțiunea performanță.

Olimpiada Națională ”Universul cunoașterii prin lectură” destinată elevilor de gimnaziu din mediul rural a adus școlarilor nemțeni 4 Premii Speciale acordate de ISJ Galați. Premianții sunt: Iulian Gherghel (clasa a V-a, Școala Gherăești, profesor Cristina Gherghel), Emanuela Mihăică (clasa a VI-a, Liceul Tehnologic Adjudeni, prof. Gabriela Ghiuzan), Luisa Frîncu (clasa a VII-a, Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Săbăoani, prof. Ana-Cătălina Gavrilă) și Augustin Cobzariu (clasa a VIII-a, Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” Săbăoani, prof. Angela Totu).

Concursul Național de Limba latină ”Ovidianum”, desfășurat și în acest an la Constanța, s-a încheiat pentru reprezentanții județului nostru cu un premiu III și două mențiuni MEN. Violeta Coroiu (CN ”Roman-Vodă” Roman, clasa a IX-a, prof. Nicoleta Tudor) s-a situat pe locul al treilea. Mențiuni MEN au primit Diana Hușanu (CN ”Roman-Vodă” Roman, clasa a IX-a, prof. Nicoleta Tudor) și Georgiana Bălănescu (CN ”Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, clasa a IX-a, prof. Mihaela Drăgănescu).

Eleva Elena Istrate (clasa a V-a, prof. Marinela Humă) de la Școala Gimnazială nr. 1 Bicaz s-a întors de la Concursul Național transcurricular de lectură și interpretare ”Ionel Teodoreanu” de la Iași cu un Premiul Special acordat de ISJ Iași și Facultatea de Litere. Gabriel Pâslaru, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Băltătești, prof. Mariana Anghel, a primit Premiul Special ”Ionel Teodoreanu” acordat de ISJ Iași și Facultatea de Litere și Premiul Special acordat de Comisia pentru Învățământ din Parlamentul României.

În fine, Concursul Național Interdisciplinar de limba și literatura română și religie ”Cultură și spiritualitate românească” s-a finalizat pentru doi elevi nemțeni cu o mențiune MEN și un Premiu Special. Anca Bălan (clasele V-VI, Școala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamț, prof. Valentina Ciai și Adrian Apalaghiei) a fost răsplătită cu o mențiune MEN, iar Iuliana-Elena Trifan (clasele VII-VIII, Liceul ”Vasile Conta” Târgu Neamț, prof. Daniela Cristea, Marius Sandu,) a intrat în posesia unui Premiu Special.

Toate aceste Olimpiade și Concursuri școlare s-au desfășurat pe parcursul luni mai. (Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here