Probleme cu parcările în Precista

Posesorii de autoturisme din cartierul Precista (bd. Decebal, zona Adridan – sens giratoriu), care au contracte încheiate cu Parking, sunt nemulțumiți că aproape zilnic își găsesc locurile de parcare ocupate. Ei întreabă public cum poate fi remediată această problemă și dacă o supraveghere video non-stop n-ar reprezenta o soluție legală viabilă pentru descurajarea unor astfel de practici:

“Cum se rezolvă problema ocupării de către persoane străine cu mașinile lor a locurilor de parcare personale plătite la Parking din zona blocurilor A1 nr. 78 , A2 nr. 76 , A3 nr. 74 , A4 nr. 72 din bd. Decebal? Este foarte neplăcut să vii de la serviciu sau cumpărături și să îți găsești locul de parcare personal ocupat deși sunt plăcuțe pe stâlpi care avertizează că sunt parcări de reședință. Dacă sunăm la Parking să vină să-i blocheze te aștepți să se răzbune pe noi. Mai este și varianta când la Parking nu se lucrează. Poate ar fi bine și să se mărească amenda pentru cei care ocupă abuziv locul de parcare”.

Ionuț Moroșanu, directorul de la Parking, a oferit un punct de vedere la această problemă. “Este, într-adevăr, o zonă foarte aglomerată acolo cu multe spații comerciale. Nu știu dacă o cameră de luat vederi i-ar face pe cei care trec pe acolo și au treabă în zonă să nu mai parcheze. Probabil că ar trebui să stăm noi mai mult în zonă. Eu nu pot să-i blochez pe cei care parchează abuziv decât dacă sunt sesizat de posesor. Noi îi rugăm să sune ori de câte ori își găsesc locul blocat și în maximum 15 minute colegii mei ajung acolo”. (Ana MOISE)

7 comments

 • Maria

  mai 12, 2017 at 1:14 am

  Este o stiuatie generalizata in orasul Piatra Neamt.
  ” Subtire ”raspuns si rezolvare. Mai bine desfiintati parcarile particulare si lasati orasul ca in jungla cine reuseste sa ocupe dupa bunul plac…
  D-ul Morosanu stie ca serviciul de blocare care-i in subordine are prohram restrans??? Este cazul sa fie non-stop ca sa se poata rezolva aceste mari neplaceri de ati gasi locul ocupat..
  Cammerele de supravegere sunt o necesitate legata de civilizatie si aparare a cetateanului si ne apara de cei care se vor razbuna ca li s-au blocat rotile. Se razbuna multi dintre ei..
  Dar d-ul director al Parking de ce nu delimiteaza zonele cu autotaxarede cele particulare ??
  Era cazul sa auzim ca are in plan pe viitor . Ii sugeram sa faca proiecte de a se construi parcari etajate din fonduri europene…Masinile se inmultesc ca numar de la un an la altul…

  Răspuns

 • codreanu

  mai 12, 2017 at 5:59 am

  In zona Laguna sunt, de asemenea, probleme foarte mari.
  Cei care-ți ocupa locul nu au măcar bunul simt sa-și lase un număr de telefon pe bordul mașinii, le lasă parca ar fi pe câmp, în Bărăgan, unii/unele ocupa chiar câte doua locuri .
  In fiecare an am rugat pe cucoanele țâfnoase de la Parking sa mai pună câteva semne de parcare cu HCL 111/2005, de fiecare data au încercat sa ma convingă ca nu este necesar …
  Domnule Ionuț Moroșanu, în parcarea d-voastră, se întâmplă la fel ?

  Răspuns

 • Celentano

  mai 12, 2017 at 8:36 am

  Aceeasi problema o avem si la Piata Bistrita!!! De ce mai platim pentru aceste parcari daca toata lumea care vine la piata,alimentara,carmangerie,farmacie,centru de permanenta parcheaza pe locurile acestea.Ne incasati banii si de restul nu va mai intereseaza, ne certam ca prostii intre noi.

  Răspuns

 • Mihai

  mai 12, 2017 at 5:25 pm

  Problema este alta. Cetățenii din Piatra Neamț care au închiriat locurile de parcare au convingerea că au devenit proprietari pe o bucata din domeniul public. Să vă spun cum sta treaba în București… unde oraș în care numărul locurilor de parcare este cu 20% mai mic decât numărul de autoturisme. Și unde închirierea locului costă doar 50 de lei pe an, nu 140 de lei ca în acest oraș unde numărul locurilor de parcare este mai mare decât numărul autoturismelor. Sa revenim, în București pana la ora 17 poți parca pe orice loc, pentru ca se consideră că dacă pleci de pe locul tău parchezi pe un alt loc în mod obligatoriu. Tare sunt curios unde își parchează mașina cetățeanul furios că se întoarce de la piață și găsește locul ocupat ! La piață, la serviciu, la policlinica, etc. unde parchează??!! Problema este cu tariful de 140 de lei pe an pentru parcare “marcată”, nu “amenajată”. Asta trebuie să verifice nataraii de la primărie pe care i-ați ales, cum s-a ajuns la acest tarif, nu sa vina cineva inițiative de cretini de blocare a roților dacă nun vrei să închiriezi loc de parcare. Ca nu au concesionat tot orașul unei societăți comerciale …

  Răspuns

 • Costea

  mai 12, 2017 at 10:15 pm

  Dar daca un an sau cateva luni nu ar mai plati nimeni taxa ?
  Ce s ar intampla cu marea societate Parking ?

  Răspuns

 • Ana

  mai 13, 2017 at 8:28 am

  Dupa cate se vede, domnul acesta director este prea putin conecta de realitate; printr o singura fraza a reusit sa demonstrezez cat habar are de societatea pe care o conduce….” nu pot bloca rotile decat la sesizarea chiriasului” . Pe bune????? S au blocat roti la masini parcate pe locuri neinchiriate! Acolo cine i a sesizat? O mare bataie de joc parkingul asta! O vaca buna de muls! Locuitorii orasului tre sa isi faca contracte si atat. Ce pretentii mai au?!

  Răspuns

 • emilia

  mai 15, 2017 at 9:05 pm

  Ar trebui construite parcari subterane sau supraetajate, ca in exterior. Bani pentru “gondola” au fost nu? Ce fac vizitatorii veniti la Piatra Neamt la rude? Platesc amenzi.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *