Ședință blitz a Consiliului Județean Neamț

Atmosferă mai mult decât liniștită în ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț din 29 mai. Pe ordinea de zi au fost 8 proiecte de hotărâre, iar pe ultima sută de metri au apărut inevitabilele proiecte întârziate. Liberalii au votat fără comentarii, că tot sunt resemnați îniante de alegerile din 11 iunie și de cele din partid, social-democrații nu au ieșit din rând că n-aveau motiv, dar aveau majoritate. Președintele Ionel Arsene a prezentat fiecare proiect, a numărat voturile, și, ca un făcut, la fiecare a ieșit fix 32 „pentru”. Astfel, s-au alocat 20.000 lei pentru lucrări de reabilitare și modernizare la Biserica din Siliștea, comuna Români. Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” a primit tot 20.000 lei, pentru „Concursul Național Democrație și Toleranță”. Probabil la concurs va fi și o secțiune specială pentru gay, dacă tot e vorba despre toleranță, iar premiile vor fi înmânate de preotul de la Rădeni, alături de un preot catolic și un mason, dacă nu se va găsi unul care să îmbrace cel puțin două dintre ipostaze.

Alți 24.300 lei au fost direcționați pentru organizarea Taberei „ARC” de la Oglinzi, unde își vor petrece vacanța de vară 750 de elevi ai românilor din Diaspora. Semn că suntem deschiși spre românii plecați afară și că s-a găsit o soluție pentru finanțarea taberei.

Consilierii județeni au fost de acord și cu proiectul privind înființarea unui punct de lucru a Inspectoratului pentru Situații de Urgență la Bicaz, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor. Printre proiectele aprobate în liniște au fost și cele prin care s-au acordat două licențe de transport persoane: una pe traseul Piatra Neamț – Roznov și retur, cea de-a doua Piatra Neamț – Hoisești – Făurei. Cele două trasee vor fi acoperite de mașinile firmei Patru Plus Trans SRL. Comunei Ștefan cel Mare i-a fost aprobat proiectul prin care Consiliul Județean se asociază cu aceasta în vederea realizării Festivalului Județean „Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare”, ediția a III-a , care se va desfășura în perioada 30 iunie-2 iulie. Ajutorul financiar este de 35.000 lei, banii vor fi folosiți pentru premii, sonorizare, scenă și foc de artificii.

Buna desfășurare a ședinței a fost accentuată de președintele Ionel Arsene care i-a felicitat pe consilierii județeni care și-au sărbătorit ziua de naștere în acestă lună. Printre aceștia s-au numărat 2 liberali – Dumitru Acatrinei și Gheorghe Triboi, un social – democrat Mihai Afloari și colegul de prezidiu al președintelui, vicepreședintele ALDE al Consiliului Județean Neamț.

Cine spunea că în Consiliul Județean nu există armonie, liniște și bună înțelegere?

(V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *