Absolvenții de elită ai Școlii nr. 2 Piatra Neamț

Școala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamț are tradiție în a descoperi și lansa elevi de elită învățământului liceal. Cei doi șefi de promoție, Sofia Ciobanu și Antonio Pruteanu au terminat gimnaziu cu media generală 10, provin din aceeași clasă și vor da admitere la Colegiul Național ”Petru Rareș”.

Sofia Ciobanu: ”Eu chiar m-am bucurat de școală. Dacă ar fi după mine eu aș mai fi rămas aici. Îmi plac toate disciplinele dar în mod special matematica. Mulțumesc doamnei învățătoare Nuți Vasiloaei, doamnei diriginte Teodora Azoiței și tuturor profesorilor care m-au îndrumat. Chiar dacă doamna director Ermilia Chiruță nu mai este printre noi, îi voi fi tot timpul recunoscătoare pentru tot ceea ce a făcut pentru elevii Școlii nr. 2. Următoarea mea casă va fi CN ”Petru Rareș”.

Antonio Pruteanu:”Perioada gimnaziului a fost cea mai frumoasă pentru că am avut profesori extraordinari. Doamna dirigintă Teodora Azoiței ne-a ocrotit și ne-a încuraja fiind în permanență lângă noi. Sunt foarte fericit că am devenit șef de promoție. Voi merge la ”Petru Rareș” pentru că îmi place foarte mult matematica”.

Directorul Constantin Ciprian Neța a avut numai cuvinte de laudă la adresa celor doi șefi de promoție. ” Sunt doi elevi de excepție participanți la etapele județene și naționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare. Ei păstrează tradiția copiilor noștri care termină clasa a VIII-a cu media 10. Am avut ani și cu patru șefi de promoție. Ne dorim ca Sofia și Antonio să fie la fel de studioși și la liceu”. (Ana MOISE)