Agenția de Integritate lovește din nou la Agapia

pietricica turism

Agapia se dovedește a fi un adevărat colț de rai pentru inspectorii de integritate, cel puțin în ultimii ani.

Potrivit unui comunicat oficial al Agenției Naționale de Integritate, viceprimarul comunei Agapia s-a plasat într-o binecuvântată stare de incompatibilitate, fiindcă, în vreme ce îl seconda pe primarul comunei, a fost și comerciant pe persoană fizică.

Iată ce spune comunicatul oficial cu privire la dl. Mihai Vasiliu: ”În perioada 20 august 2013 – 30 aprilie 2014, a deținut funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Vasiliu Mihai” Persoană Fizică Autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Articolul în cauză spune că ”Funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu […] lit.d) funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor sau orice funcție de conducere ori de execuție la societățile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, la regiile autonome de interes național sau local, la companiile și societățile naționale, precum și la instituțiile publice, […] lit.g) calitatea de comerciant persoană fizică”.

ANI informează că dl. Vasiliu a fost înștiințat că s-a declanșat procedura de evaluare în cazul său, i s-au comunicat elementele identificate și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris – și că acesta a depus la dosarul de evaluare punctul său de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Comunicatul oficial ANI aici. (D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.