BACALAUREAT 2017 Evaluarea competențelor digitale

3.157 de absolvenți de clasa a XII-a din județul Neamț susțin astăzi (9 iunie), luni (12 iunie) și marți (13 iunie) a doua probă (evaluarea competențelor digitale) din cadrul examenului de Bacalaureat. La Liceul de Artă ”Victor Brauner” Piatra Neamț, primii 17 elevi din cei 49 au scăpat de emoțiile evaluării competențelor digitale.

“Este o generație de elită, pentru că anul acesta am avut la etapele naționale ale Olimpiadelor niște rezultate extraordinare. Le doresc să le dea Dumnezeu știința necesară pentru a avea succes la Bacalaureat. Sunt convins că mulți dintre ei, dacă iau Bacalaureatul, vor fi admiși la instituțiile de învățământ superior”, a declarat Mihăiță Albu, directorul Liceului de Artă ”Victor Brauner”.

Din 191 de absolvenți de clasa a XII-a de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” (CNCH) din Piatra Neamț, doar 115 trec prin această testare a competențelor digitale. Ceilalți și-au echivalat proba cu Permisul ECDL. ”Avem două laboratoare pregătite special pentru această probă. Astăzi au susținut 46 de elevi competențele digitale, luni vor fi 45, iar marți 24. Mulți și-au echivalat proba cu permisul ECDL, pentru că au preferat să mai câștige câteva zile de învățare pentru probele scrise”, a afirmat prof. Brândușa Andrei, directoarea adjunctă a CNCH.

Ultima probă orală a examenului de Bacalaureat – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – va avea loc în zilele de 14, 15 și 16 iunie. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *