Colegiul Tehnic “Petru Poni” Roman, premiat la Gala JA Hall of Fame

Junior Achievement (JA) România a premiat, zilele trecute, în cadrul Galei JA Hall of Fame – “Investește în Educație!”, tinerii și profesorii participanți în acest an școlar în programele JA de educație economică, antreprenorială, financiară și de orientare profesională. Totodată, au fost premiate și companiile care investesc în educație în România și care contribuie la dezvoltarea unor noi generații de profesioniști și antreprenori.

Colegiul Tehnic ”Petru Poni” din Roman, alături de Liceul Tehnologic ”Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia și Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” din Galați, au primit premii oferite de Visa în competiția “Bani pentru școala ta!”.

La această competiție prestigioasă au participat cu proiecte și 20 de elevi ai Colegiului Național de Informatică din Piatra Neamț. Anul acesta, 35 de start-up-uri create de elevi și studenți au ajuns în finala națională din peste 150 de echipe selectate în competiție.

Echipa “Find Me Anywhere”, de la Liceul Teoretic ”Octavian Codru Tăslăuanu” din Toplița, a fost desemnată câștigătoarea competiției de antreprenoriat JA Compania Anului 2017 pentru un “plasture GPS” multifuncțional. Eficient în găsirea obiectelor ușor de pierdut sau în monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afecțiuni precum Alzheimer, dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicații și este ideal în viața oricui. Echipa va reprezenta România la finala JA European Company of the Year 2017 din Bruxelles, Belgia, în iulie 2017. (A. MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *