De la senatorul melcilor, la senatorul mormoloc

Conferința de presă susținută de primarul Romanului la începutul acestei săptămâni a avut ca subiect principal avaria rețelei de alimentare cu apă de la sfârșitul săptămânii trecute. „Supărarea mea cea mai mare este aceea că, deși avaria a fost anunțată la dispeceratul ApaServ în jurul orei 12 noaptea, intervenția s-a produs abia dimineață, în jurul orei 8:30, a spus primarul Micu. Și nemulțumirea nu este la adresa oamenilor, care au muncit exemplar, ci a sistemului.”

Primarul a mulțumit echipelor de intervenție ale ApaServ și mai ales domnului director Petcu-Victor Movilă, al cărui mare merit este găsirea pieselor necesare reparației, domnului subprefect Iulian Jugan, domnilor George Biciușcă și Claudiu Moroșanu, care au ajutat și au lucrat efectiv toată ziua de sâmbătă, 3 iunie, la remedierea conductei magistrale de aducțiune a apei potabile în Roman. Mulțumiri au primit și oamenii din Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din primărie (al căror șef, Daniel Ursu, și-a întrerupt concediul și s-a întors la Roman pentru a da o mână de ajutor).

„Sunt probleme de sistem pe care unii, care au fost în conducerea Consiliului județean, nu le-au înțeles, a continuat Lucian Micu. Este vorba despre actualul senator Mormoloc, care – cât a condus Consiliul județean și a avut în subordine ApaServ — a realizat două lucruri ”mărețe” pentru romașcani: a desființat dispeceratul ApaServ de la Roman și, al doilea, desființarea permanenței ApaServ pe timpul zilelor libere și în week-end. Iar din conducerea Consiliului județean, cel care are în subordine Compania ApaServ, nu a venit nimeni la Roman să vadă ce se întâmplă, să ajute eventual, așa cum a făcut-o Prefectura, prin domnul subprefect.”

Primarul Romanului găsește binevenit controlul întreprins de Corpul de control al Prefecturii, nu are nici o emoție în legătură cu acesta, dar găsește că ar fi unele lucruri de controlat și prin Consiliul județean.

Lucian Micu a informat ziariștii că cele două piese necesare reparației s-au adus foarte repede (datorită, în principal directorului Movilă) de la Bistrița și respectiv de la Brașov, astfel încât a putut fi reluată, după 16 ore, furnizarea apei potabile în oraș. Între timp s-a distribuit apă cu cisternele ISU, în 9 puncte din Roman și circa 600 de box-uri de apă minerală. De asemenea a ținut să informeze romașcanii că pierderea de apă care a avut loc datorită avariei nu va fi suportată de cetățeni, ci de Compania ApaServ.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, primarul Micu a mai utilizat de câteva ori sintagma ”senatorul Mormoloc”;   în final, ca să risipească orice îndoială, a spus că s-a referit la „actualul senator de Roman”. Acesta, drept replică a spus doar: “Lipsă de cultură, ce poți să mai zici?”

(D.A.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.