Directorilor din învățământ evaluați pe stil nou, cu Stan în rol principal

Luni, 12 iunie, va începe evaluarea anuală a activității manageriale desfășurate de directorii și directorii adjuncți din școlile și liceele din județul Neamț. Prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț, a convocat astăzi, 8 iunie, o ședință cu toate persoanele cu funcție de conducere, pentru a le prezenta noua metodologie de evaluare care este fundamental schimbată față de anii trecuți.

“Pe lângă autoevaluarea clasică, există o altă etapă de evaluare a portofoliului de activitate a directorului pe baza unei fișe de autoevaluare/evaluare, portofoliu, care se verifică în unitatea școlară respectivă. Acolo se va deplasa o echipă formată din 4 inspectori, care vor intervieva toți factorii educaționali, parteneri în procesul educației, elevi, părinți, personal didactic și nedidactic din unitatea școlară respectivă. Intervievarea se face pe baza unor chestionare standard, chestionare care sunt validate de o comisie de experți. Calificativul final este stabilit de către inspectorul școlar general, pe baza rapoartelor de autoevaluare și evaluare în contextul anterior enunțat”, a declarat Viorel Stan.

Evaluarea va fi realizată de către o comisie constituită la nivelul Inspectoratului Școlar. Pentru evaluarea activității manageriale, perioada minimă de ocupare a funcției de conducere este de 90 de zile calendaristice.

Viorel Stan avertizează că “urmează o perioadă foarte grea pentru toți inspectorii, de fapt pentru tot personalul inspectoratului pentru că e implicat și personalul nedidactic”.

Acțiunea de evaluarea anuală a activității manageriale trebuie finalizată până la 1 septembrie. (Ana MOISE)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.