Doi arheologi și-un tricou, protest în Poiana lui Nifon

Cosmin Niță și Costică Asăvoaie, cei doi temerari care-și petrec verile, de câțiva ani încoace, încercând să scoată la lumină misterele din Poiana lui Nifon, au protestat, și ei, împotriva modului în care se finanțează activitatea arheologică.

Noi am protestat un pic mai târzior, dar am vrut să arătăm că ne alăturăm protestelor care au avut loc la Noaptea muzeelor”, a declarat Cosmin Niță. ”N-am avut decât un tricou, pe care l-am îmbrăcat, pe rând, ca să facem poze. Pe tricou scrie ”Muzeele nu sunt cultură de rangul III”, însă dacă ar fi să vorbesc despre finanțarea activității arheologice o pot încadra, liniștit, la rangul zero. Singura instituție care ne-a ajutat până acum este Primăria Vânători. Am făcut niște panouri pentru fiecare obiectiv în parte, cu explicații în română, engleză, franceză, germană și rusă, pornind de la ideea că ne-am trezit pe șantier cu niște nemți și cu niște francezi, care nu știu cum de s-au rătăcit până la noi, dar au fost foarte interesați de săpăturile arheologice”.

Despre cei doi arheologi, despre activitatea lor și, mai ales despre condițiile în care lucrează, Mesagerul de Neamț a scris acum doi ani . De atunci nu s-a schimbat absolut nimic, în afară de panourile care vor fi montate în această vară.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *