Doliu în educația nemțeană: a murit Ermilia Chiruță, fosta directoare a Școlii 2 Piatra Neamț

Învățământul nemțean este din nou în doliu. Un alt profesor renumit care și-a îndeplinit nobila misiune cu pasiune și responsabilitate s-a stins din viață. Este vorba despre Ermilia Chiruță, fosta directoare a Școlii nr. 2 Piatra Neamț.

”Doamna Ermilia Chiruță a fost un om de mare calibru, un profesor deosebit și un director din a cărei experiență ar fi fost bine să învețe mulți dintre directorii din Neamț. Formată la școala managementului educațional de înaltă calitate a știut să îmbine teoria cu practica la modul perfect. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, este mesajul transmis de prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al județului Neamț.

”Ermilia Chiruță este profesoară de fizică și director din 2001 aici. E foarte mândră de instituția pe care o conduce și s-a convins de-acum că numai multă muncă, seriozitatea și apropierea de copii dau roade. «Sunt 900 de copii care învață la Școala nr. 2 și grădinițele arondate. Noua grupă zero este un avantaj», consideră directoarea. «N-au fost copii care au luat note peste valoarea lor, dar nici sub valoarea lor. Noi suntem foarte mulțumiți. Nici la repartizarea la licee, de-a lungul anilor, n-am avut surprize neplăcute. Copiii au intrat la ce școli au dorit. Pornesc cu o bază foarte bine constituită din școală și în acest fel pot clădi mai departe»”, spunea Ermilia Chiruță, într-un interviu apărut în Mesagerul de Neamț în anul 2012. (Mesagerul de Neamț)

One comment

  • Ștefania Acatrinei

    iunie 11, 2017 at 10:56 am

    Dumnezeu să aibă grijă de sufletul dumneaei! Mi-a fost profesor de fizica la Liceul Calistrat Hogas,a fost un profesor exceptional si un om de mare caracter.Condoleante familiei!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *