EVALUARE NAȚIONALĂ Performerii județului

Trei din cei 7  absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut media generală 10 în județul Neamț la Evaluarea Națională provin de la unități de învățământ din mediul rural. Aceștia sunt Ana Anăstăsoaei, de la Școala Borlești, Miruna Mihaela Olaru, de la Școala Moldoveni și Camelia Popa, de la Școala Urecheni. Ceilalți patru au terminat gimnaziul la Colegiul Național ”Roman Vodă” Roman (Teodor Ioan Băltoi și Ioana Ilinca Grumezescu), Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț (Elena Filip-Muraru) și Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” Roman (Ioana Ana Maria Leancă).

Următoarea medie la Evaluarea Națională (9,95) a fost obținută de alți 10 elevi merituoși: Gabriel Pâslaru (Școala Bălțătești), Tudor Stanciu (Școala ”Daniela Cuciuc” Piatra Neamț), Ilinca Leșovschi, Bogdan Vicu, Cristina Alessandra Tofan, Andreea Munteanu, Ștefana Gavrilescu (toți de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț), Silviu Acristinei (Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț), Sînziana Cătănoiu (Colegiul Național ”Roman Vodă”) și Flavian Manolache (Școala ”Mihail Kogălniceanu” Răucești).

49 de elevi au absentat, din cei 4.123 înscriși la Evaluarea Națională. Din cei prezenți (4.073), 2.902 au obținut medii peste 5, iar 1.171 au înregistrat medii sub 5.

”Ca o primă analiză, la cald, rezultatele sunt bune, cele 7 medii de 10, dar și cele 543 de medii între 9 și 10 bucurându-ne sufletul. Au fost și note mici, care nu ne fac deloc cinste. Vom trage în curând o concluzie, care se va concretiza într-un plan de măsuri, pentru ca în anul școlar viitor procentul de medii peste cinci să fie mult mai mare. Oricum, toți elevi, indiferent de medie au un loc la un liceu la repartiția computerizată. Să nu uităm că mai există, ca opțiune, și școală profesională”, a declarat prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al județului Neamț.

Procentul mediilor peste 5 a crescut la Evaluarea Națională, de la 68,4 %, cât s-a înregistrat anul trecut, la 71,2% în acest an. ”Este o creștere mică, dar ne bucurăm că am crescut și nu am scăzut”, a afirmat și inspectorul școlar adjunct Ioan Milea, președintele Comisiei Județene de Evaluare Națională.

Statistică Evaluare Națională – Neamț

 • 7 elevi au obținut nota 10;
 • 543 de elevi au media între nota 9 și nota 10;
 • 639 de elevi au media între nota 8 și nota 9;
 • 592 de elevi au avut media între nota 7 și nota 8;
 • 575 de elevi au avut media între nota 6 și nota 7;
 • 546 de elevi au avut media între nota 5 și nota 6;
 • 1.171 de elevi au avut media sub nota 5, între aceștia aflându-se și 9 elevi care au obținut media 1!!!!

Astăzi, 26 iunie, elevii pot depune contestații, între orele 16-20, urmând ca rezolvarea acestora să aibă loc între 27 și 29 iunie. Afișarea rezultatelor finale după contestații se va face pe 30 iunie. (Ana MOISE)

One comment

 • Aiurica

  iunie 27, 2017 at 1:26 pm

  Judetul Neamt este intre ultimele 10 din tara.Un judet performant.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *