Lovitură de teatru în Consiliul Local Piatra Neamț: PMP a votat cu PNL!

pietricica turism

Social-democrații de la PMP au votatde data aceasta cu PNL, după ce, evident, au căzut la o înțelegere. Ședința extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamț, convocată pentru astăzi, 13 iunie, la ora 15, s-a și terminat, fiindcă primarul Dragoș Chitic a reușit, într-un final, să-și vadă visul cu ochii și să aibă propria mașinărie de vot, eventual și funcțională. Azi a funcționat. Consilierii PMP și PNL au votat împreună toate proiectele aflate pe ordinea de zi, inclusiv cel prin care se preia, de principiu, Piața Centrală, inclusiv cel în care primarul Chitic îl păstrează pe Bogdan Pușcașu măcar până se tranșează în instanță cauza acestuia.

Pentru cine nu înțelege de ce această schimbare bruscă a pemepiștilor Sauciuc și Ghineț, că vicele Gavrilescu oricum era deja convins de Dragoș Chitic, câteva explicații sunt necesare. Negocierile lor cu PSD-ul nu par a fi fost încununate de succesul așteptat, lucru care însă nu a constituit factorul principal al schimbării lor de atitudine. Impulsul adevărat a fost dat de Eugen Tomac, prezent în județ pe perioada alegerilor, cel care s-a lăsat presat de Dragoș Chitic și compania. De la Eugen Tomac s-a transmis sarcina către președintele interimar Corneliu Bichineț, care le-a transmis în clar celor doi consilieri că trebuie să voteze cu PNL. Rămâne de văzut dacă este o tendință la nivel național sau e o înțelegere între vechi combatanți ai PDL.

Rămâne de văzut  care vor fi beneficiile pe termen scurt pentru PMP și în ce măsură înțelegerea se va transfera și în alte consilii locale. (V.B.)

P.S.: proiectele de hotărâre votate nu produc mari efecte, ședința fiind mai mult una de arătat cine are mușchii mai mari. S-a votat preluarea pieței de principiu, PSD a mimat că luptă propunând un amendament fără nici un fel de importanță, s-a votat organigrama la poliția locală, prilej de multumire pentru cei care și-au plasat rudele pe posturi bine plătite, dl. Pușcașu a primit confirmarea că poate rămâne în funcția sa producătoare de profit pentru comunitate și cam atât. Ce rămâne după este faptul că Dragoș Chitic începe să viseze frumos despre mașina personală de vot, pe care o vrea identică cu a lui Arsene la Consiliul Județean. 

1 COMENTARIU

  1. Sa mai asrepte primarul pt ca mai sunt probleme pe care nu le cunoaste si nu le gestioneaza, deoarece procurorii de caz au aruncat navodul in infernul primariei noastre! Stiti vorba romaneasca… cateii din tai turba!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.