Poezia “Ploaia” și o compunere pe teme sportive – subiecte la Evaluarea Națională

pietricica turism

Subiectele la limba română la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a au constat în poezia ”Ploaia”, de Magda Isanos, trebuind să se argumenteze de ce textul aparține genului liric și într-o compunere liberă despre o întâmplare la o competiție sportivă. La Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț era forfotă mare.

“Primele emoții au dispărut însă mai avem de susținut proba scrisă și la matematică. Am scris trei pagini și sper să primesc o notă bună. Vreau să dau admitere la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra Neamț“, a declarat absolventa Andreea Găucan.

“A fost ușor. Subiectul al doilea era legat de Campionatul Mondial de atletism de la Berlin. Am scris patru pagini și cred că merit o notă între 9 și 10. Voi merge la Colegiul Național Calistrat Hogaș”, a spus și eleva Carla Lozonschi.

Am cerut și părerea avizată a profesoarei de limba și literatura română Rodica Teodorescu, de la Școala nr. 3: “Sunt subiecte acesibile. La simulare a fost același subiect cu genul liric, la Olimpiadă s-a dat tot genul liric. Nu știu dacă se mai așteptau la liric, dar le-am spus că trebuie să învețe tot. Legat de subiectul al doilea, tipul acesta de compuneri s-a tot repetat la clasă așa că nu-i ceva neașteptat”. (Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.