PSD l-a scăpat de datorii pe Decebal Arnăutu

Puțină lume poate uita scandalurile care au caracterizat campania electorală din 2012, dintre Decebal Arnăutu, la vremea aceea primar, și Daniel Harpa, candidat din partea PSD. Au fost tot felul de șicane, s-a ajuns chiar și la plângeri penale. În timp, lucrurile s-au mai așezat și, acum, s-a ajuns chiar la o colaborare, puțin așteptată păstrând raportul acelor vremuri.

În ședința Consiliului Local Târgu Neamț, de marți, 27 iunie, consilierii locali PSD au aprobat un proiect, prin care un teren, de 12.048 mp, aparținând fostului primar Decebal Arnăutu, este cumpărat de Primărie, cu 4,5 euro/mp, cu scopul declarat de a se construi locuințe pentru tineri. În realitate, s-a găsit o soluție prin care fostul edil să-și compenseze o datorie, rezultată de pe vremea când a fost ”amendat” de Curtea de Conturi. Este vorba despre recuperarea unui prejudiciu ce depășește 140.000 lei, după ce au fost constatate neconcordanțe într-un contract dintre Primărie și o firmă care presta servicii către aceasta.

Domnul Arnăutu are o datorie către primărie, executorul judecătoresc nu i-a găsit alte venituri pentru a-și putea plăti datoria și consider că e logic și legal să ne recuperăm prejuduciul, prin cumpărarea acestui teren. Terenul are toate utilitățile asigurate și este un loc bun pentru construirea de locuințe pentru tineri”, a spus Vasile Dron, consilier local PSD, care a și făcut parte din comisia de negociere cu fostul primar, alături de Ion Rucsăndescu și Elena Ciorsac.

Și primarul Daniel Harpa a văzut oportunitatea proiectului:

La momentul de față, primăria nu mai are niciun metru pătrat de teren pentru a construi locuințe pentru tineri. Avem avem 22 de cereri pentru locuințe ANL și peste 30 de cereri pentru locuințe sociale. Avem nevoie de acest teren. Nu avem alte soluții. Prețul de 4,5 euro/mp și amplasamentul terenului sunt în avantajul nostru”.

Vocea opoziției radicale a fost întruchipată de Maria Vrînceanu de la PNL, fostă colegă de PDL cu dl. Arnăutu: ”Consilierilor care au acordat asociațiilor crescătorilor de animale pajiștile în folosință gratuită li s-a pus poprire pe indemnizația de consilier, în urma deciziei Curții de Conturi. Consider că fiecare care are o datorie să-și vândă terenul sau ce are și să-și achite datoria. Nu trebuie să fim noi nevoiți să cumpărăm ceva și să-i acoperim datoriile! Din ce spune lumea din oraș, terenul lui Arnăutu nu-l cumpăra nici naiba! Dar am ajuns noi, cei din Consiliul Local, să fim fraierii de serviciu!”.

Restul e cancan… politic: ”Este interesant că domnul Arnăutu este ajutat de PSD să scape de datorii”, au zis într-un glas peneliștii Daniel Cozma și Costel Iliescu.

Până la urmă, proiectul a fost aprobat cu votul celor de la PSD, cu abținerea a patru consilieri PNL și împotrivirea lui Costel Iliescu, tot de la PNL.

(C.T.S.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *