Sâmbătă, 1 iulie, județul Neamț sub COD PORTOCALIU de caniculă

pietricica turism

Sâmbătă, 1 iulie, județul Neamț va intra sub avertizare COD PORTOCALIU de caniculă, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

„În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37-40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade”, precizează ANM.

De asemenea, vineri, 30 iunie, județul Neamț rămâne sub incidența codului galben de caniculă, emis pentru joi, 29 iunie și ulterior prelungit cu 24 de ore. „În Crișana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade”, menționează ANM, care a emis pe același interval de timp cod portocaliu de caniculă pentru întregul sud al României. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.