Un proiect istoric educațional de anvergură

Asociația Profesorilor de Istorie Neamț, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, implementează proiectul educațional  ”Memoria identitară în județul Neamț  – cercetare istorică asupra Războiului de Reîntregire”. Proiectul educațional este finanțat cu 14.740 de lei din fonduri nerambursabile de către Consiliul Județean Neamț și se implementează pe durata a 6 luni de la semnarea contractului.

”Scopul proiectului constă în promovarea istoriei și spiritualității nemțene, prin valorizarea cercetărilor de istorie locală ale profesorilor și elevilor, cu privire la războiul de reîntregire națională, printr-un volum colectiv, un simpozion și o conferință cu participarea unor personalități din mediul universitar din România, specialiști pe tema «Războiului de reîntregire națională», demers care va pregăti manifestările dedicate celor 100 de ani de la «Marea Unire» – 1918”, a declarat prof. Elena Preda, inspector de istorie la ISJ Neamț.

Profesori de istorie din județul Neamț sunt rugați să transmită textele cercetărilor locale pentru volumul colectiv, până la data de 30 iulie 2017, în format electronic, pe adresa [email protected]. Dimensiunea textului poate fi între 2-5 pagini, iar tematica abordată este Primul Război Mondial și Marea Unire pe teritoriul Neamțului. (Ana MOISE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.