AMR 7 zile pentru cei care vor lemn de la Romsilva în 2018

Camera de Comerț și Industrie Neamț, împreună cu celelalte camere de comerț județene, sprijină demersul Asociației Producătorilor de Mobilă din România, care, în conformitate cu prevederile art. 49 din Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică a statului, aprobat prin HG nr.617/2016, prin Comisia de atestare care funcționează în cadrul Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR) pentru domeniul industriei mobilei, trebuie să stabilească acum, pentru anul 2018, necesarul anual estimat de materiale lemnoase, pe specii, sub formă de lemn fasonat, potrivit art. 60 alin. (5) lit g) din Legea 46/2008 – Codul Silvic, republicată, cu modificările ulterioare.

În acest context, Asociația Producătorilor de Mobilă din România, care atestează producătorii din industria mobilei, în baza HG 2222/18.11.2016, publicată în MO 951 din 25.11.2016, trebuie să centralizeze și să transmită în timp util, necesarul de consum pe specii pentru industria mobilei, pentru anul 2018, Ministerului Apelor și Pădurilor, respectiv Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

În baza ultimelor discuții purtate cu noua conducere a Ministerului Apelor și Pădurilor, ”Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică a statului” urmează a se modifica urgent și, în aceste condiții, este necesar să se comunice, cât mai repede, necesarul de consum pentru industria mobilei, pentru anul 2018.

Camera de Comerț și Industrie Neamț aduce la cunoștință firmelor din acest domeniu faptul că trebuie să se acrediteze ca producatori de mobilă și să transmită necesarul de masă lemnoasă pentru anul 2018 până cel târziu pe 25 iulie 2017, astfel încât să beneficieze de aceasta materie primă prin intermediul Romsilva.

Mihai APOPII,

Președinte Camera de Comerț și Industrie Neamț

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *