FOTO În atenția Poliției, a Primăriei Piatra Neamț și a Prefecturii

pietricica turism

De ani buni, în Piatra Neamț sunt zone lăsate la voia celor care încalcă legea. Piața Centrală este una din ele. Am tot semnalat încălcări ale legii, inclusiv din partea administratorilor pieței, care nu ne așteptăm să fie vreodată rezolvate, dar și prestația unora care folosesc zona pieței pentru a vinde produse furate. Pentru că Poliția – care o fi ea, locală sau cealaltă – nu reușește să facă față sau să-și demonstreze competența în acest gen de situații, am decis ca, de acum înainte, să publicăm fotografii cu cei care folosesc piața drept loc pentru activitățile lor infracționale. Bătrânii, copii, trecători sunt agresați, în toate felurile, de acești ”concetățeni” privilegiați, iar furturile sunt la ordinea zilei. Comercianții din piață îi cunosc, se tem de ei și de aceea le fac aproape toate voile.

În timp ce lucrurile se derulează în acest fel în zona pieței, la Poliția Locală Piatra Neamț se fac reorganizări. Legat de acest proces, am primit un pont jurnalistic, care spune cam așa: se va scoate la concurs un post important, care va fi ocupat de un fost polițist, care a avut cazier pentru o infracțiune destul de gravă, iar concursul se va desfășura cam pe când șeful Poliției Locale va fi în concediu, ca să nu se facă nicio legătură cu el sau ca să fie ocolit din schemă. Cum orice pont trebuie mereu verificat înainte de a deveni știre, am verificat dacă se scot ceva posturi la concurs. Și da, deja este pe tapet un post de șef Birou Ordine publică II. În orice logică, inclusiv la Piatra Neamț, asta înseamnă că deja există un șef Birou Ordine publică și mai este nevoie de unul. Cu asta putem fi de acord, chiar dacă ar fi, din câte știm, o premieră națională. Că activitatea sa are și o component de monitorizare pe coadă este doar pentru a putea scoate postul de șef la concurs. Iar concursul va avea loc în prima parte a lunii august.

Șeful Poliției Locale, dl. Eugen Pancu, ne-a confirmat că va pleca în concediu, pentru prima dată după mulți ani, la începutul lui august. În legătură cu concursul, l-am întrebat dacă există ceva criterii de integritate pentru un șef de la Poliția Locală, iar răspunsul a fost clar: singurul document este cazierul, care poate fi curat după ce au trecut niște ani de la săvârșirea infracțiunii.

Cel care ne-a dat pontul ne-a spus și numele celui care ar trebui să câștige concursul. Suntem curioși să vedem dacă se confirmă și în acest caz. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.