FOTO Pietreanca Flavia Pascal participă la Olimpiada Internațională de Astronomie

Flavia Cristiana Pascal, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț, și-a câștigat dreptul de a reprezenta România la a XXII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie. Ea a obținut al doilea punctaj (43.85) dintre cei 11 juniori care s-au pregătit la Piatra Neamț în vederea alcăturirii lotului reprezentativ. Au mai fost selecționați George Cristian Ardeleanu (48,95), de la Școala nr. 11 Buzău și Ștefan Dorin Jumărea (38.15), de la Colegiul Național ”Nicolae Iorga” Vălenii de Munte.

”Nu mă așteptam la un asemenea rezultat. Îi mulțumesc profesorului meu, dl. Grigoruță Oniciuc, care mi-a fost o călăuză în acest drum lung și anevoios și sper să am o evoluție bună la Olimpiada Internațională. Toată această pregătire a fost o experiență foarte frumoasă și plină de emoții”, a declarat Flavia Cristiana Pascal.

flavia pascal 01
flavia pascal 02
flavia pascal 04
flavia pascal 05
flavia pascal 06 calificati la olimpiada astronomie
flavia pascal 07
flavia pascal grigorută oniciuc
grigoruta oniciuc
flavia pascal 03

”A fost o competiție foarte dificilă. Din păcate, trebuie să spun că nivelul de pregătire al celor 11 elevi din lot nu este așa cum ne-am dorit noi. Trebuie să lucrăm mult în continuare pentru a obține rezultate frumoase pentru țară. Flavia a muncit enorm de mult. După o pauză de o săptămână sau două o să ne apucăm de lucru pentru a fi la un bun nivel competitiv internațional”, a menționat prof. Grigoruță Oniciuc, directorul CN ”Petru Rareș”.

Flavia Cristiana Pascal este elevă în clasa a VIII-a și participă, în premieră, la o competiție școlară de-o asemenea însemnătate. Olimpiada Internațională de Astronomie va avea loc, în luna octombrie, cel mai probabil în Kazahstan. (Ana MOISE)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *