GALERIE FOTO Seară magică în deschiderea Vacanțelor Muzicale 2017

Fascinant concertul oferit de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” Chișinău, dirijată de maestrul Mihail Agafița, aseară (2 iulie) în deschiderea celei de-a 44-a ediții a Festivalului Internațional ”Vacanțe Muzicale”. Sursă inepuizabilă de splendori sonore, muzica artiștilor din Republica Moldova a recreat, prin nuanțe fine, universul marilor compozitori Mozart și Beethoven. Participarea pietrenilor a fost peste așteptări.

”Piatra Neamț este un oraș splendid cu oameni absolut minunați. A fost pentru noi o mare onoare să facem deschiderea la acest important Festival. Le doresc mulți ani înainte Vacanțelor Muzicale și dvs. dragi spectatori”, a spus la finalul concertului dirijorul Mihail Agafița.

Svetlana Bivol, directoarea Orchestrei din Chișinău era cea mai fericită de reușita concertului și de atmosfera superbă stabilită între artiști și numerosul public pietren care a umplut Piața Turnului.

”Ne-am simțit magnific în orașul dvs. E prima dată când am venit la Piatra Neamț. E o mare cinste și o mare onoare să deschizi un asemenea festival. Publicul este select, special, cu bun gust și cu deschidere pentru muzica de calitate”.

Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” a recunoscut că a fost o seară cu foarte mari emoții însă prezența numeroasă a publicului, repertoriul ales din creația celor doi titani ai muzicii – Mozart și Beethoven -, prestația extraordinară a artiștilor, au confirmat că Festivalul „Vacanțe Muzicale” rămâne un eveniment de prestigiu.

Vreau să mulțumesc membrilor Orchestrei Filarmonicii Naționale «Serghei Lunchevici» din Chișinău, dirijorului Mihail Agafița și solistului Ion Bogdan Ștefănescu pentru prezența lor în deschiderea celei de-a 44-a ediții a Festivalului, pentru seara minunată pe care ne-au oferit-o și pentru legătura profundă pe care au creat-o cu publicul nostru. Faptul că oamenii au venit foarte devreme în Piața Turnului, chiar de la 19:30, deși concertul a început la ora 21:00, a demonstrat cât de așteptate sunt «Vacanțele», cât de mult înseamnă ele pentru publicul nemțean. Programul pe care l-am pregătit pentru această ediție, cu siguranță nu-i va dezamăgi și îi așteptăm, în fiecare seară, să se bucure alături de noi de magia muzicii”. (Ana MOISE; Foto: Facebook Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.