Marcel Iureș – așteptat de 64,5% din romașcani

pietricica turism

Marcel Iureș și colegii săi din filmul ”Octav” sunt doriți la Roman de majoritatea celor care au răspuns la sondajul inițiat de primărie în acest sens. Timp de o săptămână, cei din Primăria Roman au făcut un sondaj, încercând să afle cum ar primi romașcanii o proiecție a filmului ”Octav”, regizat de Serge Ioan Celebidachi, eveniment la care să participe actorul Marcel Iureș și alți membri din echipă. Mai multe despre sondaj, puteți citi aici.

Astăzi, 14 iulie, autoritățile au făcut publice rezultatele sondajului.

Aparent, cei mai mulți vor, cu condiția să nu coste prea mult. «La întrebarea ”Sunteți de acord cu cheltuirea de bani din bugetul local pentru organizarea în Roman a unei proiecții a filmului ”Octav”, cu participarea la eveniment a actorului Marcel Iureș, precum și a altor membri ai echipei de filmare?” au răspuns 124 de persoane. Cele mai multe dintre răspunsuri, un procent de 64,5%, au fost de acord cu acest eveniment, cu condiția ca ”cheltuiala să nu depășească suma de 2.000 de euro”. Rezultatele finale pot consultate în imaginile alăturate».

Filmul ”Octav”, o coproducție România-Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, a avut un buget de 1,4 milioane de euro și a fost produs de Astra Entertainment, Oblique Media și CelebFilms UK. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi și James Olivier, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi, de altfel și cea care a venit cu această propunere către Primăria municipiului Roman.
La discuțiile purtate săptămâna aceasta cu organizatorii, care au estimat costurile prezenței la Roman la aproximativ 2.000 de euro, aceștia au promis că vor transmite bugetul de cheltuieli Primăriei municipiului Roman, urmând ca, la finele acestei luni, să se supună dezbaterii Consiliului Local alocarea sumei necesare. Dacă și aleșii locali vor fi de acord și vor considera oportună alocarea de fonduri pentru găzduirea acestui eveniment la Roman, proiecția de film urmează a se desfășura la mijlocul lunii septembrie. (D.O.)

1 COMENTARIU

  1. O solicitare similară a fost trimisă şi primarului de Piatra Neamţ, dar cineva tace… chitic. Doamna Adela Vrînceanu Celibidachi ţine foarte mult ca avanpremiera de la Piatra Neamţ, programată pe 27 septembrie la Cinema Dacia – Panoramic, să fie una de forţă şi din simplul motiv că ea este pietreancă. Întregul turneu naţional se desfăşoară în perioada 22 septembrie – 19 octombrie şi sunt multe oraşe ambiţioase care nu au intrat pe agenda acţiunii.
    Acum, cu gândul la cunoscători, este prea devreme să vorbim chiar despre posibila prezenţă a directorului de imagine, marele Blasco Giurato, dar merită reţinut că autorul coloanei sonore, nimeni altul decât legendarul compozitor Vladimir Cosma, se va afla în România, în septembrie, fiindcă este invitat la Festivalul Internaţional “George Enescu”. Aşa că… vă ţin eu la curent cu ce se întâmplă.
    Cât priveşte grijile lui Dragoş Chitic, să stea liniştit. Are cine să se ocupe de eveniment. Ne mai gândim dacă-l invităm şi pe el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.