Prima zi de bălăceală la Aqua Park

pietricica turism

În prima zi a lunii lui Cuptor, complexul turistic Aqua Park Blue Eden și-a deschis porțile pentru musafiri și curioși, iar aceștia n-au întârziat să apară. Pe la 11 ceasuri, când codul de caniculă bătea mai abitir în termometre și buletinele meteorologice, în complex erau vreo optzeci de nemțeni fericiți. După cum creștea văzând cu ochii numărul mașinilor din parcare, se anunța o zi benefică pentru cei care, după atâta amar de vreme, au vrut să vadă gata primul aqua park din județ, Blue Eden, de la Alexandru cel Bun.

Înăuntru, suficient de multă lume cât să nu se simtă nimeni singur, în pustie, dar și suficient de lejer, cât să nu se simtă nimeni sufocat. Lumea, toată, echipată ca la ștrand. Ținută obligatorie pentru o astfel de incintă. Clienții – de toate vârstele, majoritatea tineri, dar destui și din cei aflați la a doua sau chiar a treia tinerețe.

Între ei, primarul Ion Rotaru, echipat ca pentru o zi de vacanță, era la lucru, supraveghind totul și fiind cu ochii-n patru la tot ce mișcă. Nu era singurul grijuliu, au fost zăriți, discreți dar gata să intervină dacă era cazul, viceprimarul Valeriu Lazarov, tot de la Alexandru cel Bun, precum și Constantin Oprea, administratorul societății care gestionează complexul. Privirile lor vigilente verificau aproape la minut instalațiile, ca să se asigure că totul merge bine și lumea se distrează.

Un aspirator mânuit strategic îndepărta imediat apa de pe pardoseală, în urma celor care ieșeau din bazine, lăsând totul uscat, ca afară, unde erau 40°C la umbră. Umbră era și înăuntru, dar răcoarea și bălăceala ducea cu gândul mai degrabă la vacanță decât la caniculă.

Forfota cea mai mare a fost la tobogane, deși succes nebun au avut și căzile jacuzzi, unde adolescenți și oameni în toată firea s-au bucurat ca niște copii de bulbuci.

* ”Este visul comunității”

Îi mulțumesc lui Dumnezeu”, a spus Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun. ”Nu cred că am înnebunit de tot, dar vreau să pot finaliza acest vis, al meu dar nu numai al meu. Este și visul comunității, pentru că, înainte de a începe, am făcut un sondaj și am studiat piața. Am constatat că foarte mulți locuitori din comună își doreau un asemenea obiectiv, mai ales cei care au pensiuni sau o mică afacere în turism. Toți și-au manifestat interesul pentru realizarea unui asemenea complex în comuna noastră”, a adăugat acesta. Cu speranța că, de-a lungul zilei, avea să vină mai multă lume, primarul de Alexandru cel Bun încerca să mulțumească pe toată lumea. ”Mulți oameni spun că acest complex este o completare a serviciilor turistice din zonă. Capacitatea este de 200 locuri pentru adulți și 50 de locuri pentru copii, cei carcei cu vârsta până la 5 ani, care nu plătesc. După ce trece nebunia asta cu inaugurarea, vreau doar să duc la bun sfârșit ce am început. Vreau să pregătesc oamenii ca, în jumătate de an, un an, să se ocupe de tot ce e aici, de managemeuntul întregii societăți, după care eu să mă retrag. Am o vârstă, iar diabetul mă omoară”, a mai spus Ion Rotaru.

* Relaș administrativ de la Stănița

Printre cei care au testat facilitățile de la Blue Eden s-a aflat și Laurențiu Bebe Todireanu, primarul comunei Stănița. Care n-a venit singur de la granița județului. ”Din capătul celălalt al județului, am venit cu vreo 12 suflete, ca să vedem ce a realizat domnul primar Rotaru, la Alexandru cel Bun. Desigur, îl felicit din toată inima pentru acest superb obiectiv și cred că investitorii își vor recupra banii în scurt timp. Realitatea este că dezvoltarea economică a localităților rurale ține de foarte mulți factori, inclusiv de așezarea geografică și resursele locale. Dacă m-ar întreba cineva dacă vreodată s-ar putea construi un obiectiv turistic la Stănița, de o asemenea amploare și valoare, nu știu ce aș putea spune. Noi nu suntem în calea traficului județean sau național și nici nu avem o sursă de apă, așa cum este Bistrița, la doar un pas de Aqua Park. Îl felicit încă o dată pe domnul primar Ion Rotaru, un om deosebit, pe care îl cunosc de foarte mulți ani și căruia îi doresc mult succes”, a spus primarul Todireanu.

* Impresiile clienților

Ana Tiron a venit la Aqua Park Blue Eden din județul învecinat, Bacău, de la Buhuși: ”Bunicii mei sunt născuți în județul Neamț, pentru că, în urmă cu mai multe decenii, orașul Buhuși era în ținutul dvs. Am căutat tot timpul să fiu informată de ce se întâmplă în Bacău și în Neamț, am prieteni și cunoștințe în comunele Costișa, Români și Bahna. Sunt impresionată de ce văd în comuna Alexandru cel Bun și, trebuie să recunosc, județul dvs. este mult mai dotat din punct de vedere turistic decât noi. Aveți mănăstirile, Cetatea Neamț, lacul de la Bicaz, apoi Cheile și tot ce e în jurul municipiului Piatra Neamț. Nouă, celor din familia noastră, ne place apa, mergem în fiecare an la mare, iar la acest complex este cu totul altceva. Nu că vă laud, dar ăsta este adevărul: sunteți cu zece pași înaintea Bacăului, din punct de vedere turistic. La ora 8, ne-am închinat la Mănăstirea Bistrița și apoi am venit aici. Felicitări!”.

T.V., profesor în Piatra Neamț, l-a felicitat, de asemenea, pe primarul Ion Rotaru pentru a realizat aici: ”Acum este doar începutul. Cred că de acest obiectiv vor auzi foarte mulți, din județ și din Moldova. Am urmărit cu mare atenție evoluția acestei investiții și am toată încrederea că dezvoltarea turistică nu se va opri în comuna Alexandru cel Bun. Este o realizare mare și trebuie cunoscută peste tot”.

Arcadie Ifrim, venit tocmai de la Târgu Frumos, a făcut, și el comparație cu ce este în Iași: ”În apropierea orașului nostru, sunt multe iazuri, dar nu avem un loc unde să facem baie așa, ca aici. Noi suntem grădinari și ne-am rupt o zi de lucru ca să ajungem la dvs., dar nu regretăm. Despre acest centru am aflat întâmplător, în piața din Roman, și i-am promis băiatului că am să-l duc undeva, într-un loc pe care să-l țină minte multă vreme. Are rezultate foarte bune la școală și merita o excursie la Neamț, că nu este așa departe. Am să le spun și celorlalți prieteni și vecini ce-am văzut aici și am să-i îndemn să vină pe Valea Bistriței. Este foarte frumos, ne simțim ca și cum am fi în Occident”.

Constantin NEGRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.